20.9.2016

Muotoilijat kehittämään uusia työn muotoja

Ornamon, Opteamin ja Sitran yhteistyön tuloksena 15 pilottihankkeeseen valittua muotoilijaa aloittivat tiistaina intensiivisen neljän kuukauden valmennuskokonaisuuden. Opteamin pilottiryhmälle toteuttamassa valmennuksessa on tarkoituksena kartoittaa mm. muotoilijoiden näkökulmia tulevaisuuden työhön. Opteam Luovan kautta muotoilijoille avautuu uusi mahdollisuus oman osaamisensa markkinointiin ja asiakaskontaktien luomiseen.

Ornamon muotoiluasiantuntija Asta Boman-Björkellin ja Opteamin asiantuntijapalveluiden johtaja Jaana Kaarelan mukaan pilottihanke on ainutlaatuinen muotoilualalle ja molemmat odottavat innostuneena valmennusyhteistyön tuloksia.

”Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tässä hankkeessa”, Kaarela kertoo.

”On hienoa, että voimme olla tukemassa muotoilijoita työn muutoksessa”, Boman-Björkell toteaa.

Muotoilijat kokivat ensimmäisen valmennuspäivän onnistuneeksi ja moni kehui pilottiryhmän yhteishenkeä:

”Odotan innolla tulevia valmennuspäiviä”, Elina Halme, muotoilija, sisutus- ja kalustussuunnittelija.

”Mahtava päivä. Saan varmasti kehitystyökaluja tulevaisuutta varten. Odotan innolla seuraavia kertoja ja mahdollisuutta viettää aikaa mahtavan porukan kanssa”, Sonja Lehtomäki, muotoilija.

”Opintojeni kautta tuttu aihe, mutta uskon saavani tämän jälkeen enemmän tehoja irti ja löytäväni uusia tilaisuuksia omalle tekemiselle. Ryhmässä on sekä konkareita että noviiseja, joka on mielestäni positiivinen asia”, Eero Hintsanen, kultaseppämestari, muotoilija, yrittäjä.

”Hyvät fiilikset jäi. Hyvä tiimi kasassa ja odotan, että pääsemme todella paneutumaan alan haasteisiin”, Sauli Pietikäinen, teollinen muotoilija.

Ryhmäkuvassa pilottiryhmän muotoilijoita ja valmentajat Opteamin tiloissa Mikonkadulla 20.9.2016 | kuva: Elisa Pölönen, Opteam

muotoilijat

Itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on hankkeessa mukana tutkimassa uutta työllistymismallia ja laatii hankkeesta tapaustutkimuksen, jossa analysoidaan mukana olevien kokemuksia ja uuden työllistymismallin vaikutuksia työn ja tekijöiden kohtaamiseen.

Lisätietoja:
Asta Boman-Björkell, muotoiluasiantuntija, Ornamo
puh. +358 46 878 2571, asta.boman@ornamo.fi

Jaana Kaarela, asiantuntijapalveluiden johtaja, Opteam,
puh. +358 40 557 5866, jaana.kaarela@opteam.fi

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo >>

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra >>

 

TUTUSTU OPTEAM LUOVAAN

Opteam

Aiheet: Luova, Sitra, Muotoilu, Ornamo

Tilaa ajankohtaiset
artikkelit ja uutiset

Avainsanat

katso kaikki