Opteam on jo useamman vuoden valmentanut uusia osaajia ravintola-alalle ensin Tähtitarjoilija-koulutuksen ja nyt Raflateam-valmennuksen kautta. Ideana tässä ravintola-alan valmennuksessa on...
Kun rakentaa uutta, joutuu kestämään paljon epäilyksiä ja epäonnistumisia. Vastapainoksi voi olla joka päivä luova ja rohkea ja tehdä jotain, mitä kukaan muu ei ole koskaan tehnyt. Saattaa olla...
Päälle viiskymppinen, hyvä (aikaa sitten vanhentunut) koulutus ja takana 25 vuotta saman työnantajan palveluksessa kiinnostavissa ja hyvin palkatuissa tehtävissä. Ammattitaito kapealla sektorilla,...
Ravintola-alasta* tulee mieleen toiselle glamour ja kantispaikka nuoruudessa. Toiselle unelmien kutsumusammatti ja toiselle välivaihe, jonka aikana oppii paljon itsestään. Ravintola-alaa voisi...
”Olen Emilia Lähde, pian 27-vuotias vuotias helsinkiläisnainen monipuolisella ravintola-alan kokemuksella varustettuna. Olen erilaisten töiden lisäksi opiskellut monenlaista, ja olen myös utelias...
Usein kuulee kritisoitavan opiskelujen parista työelämäputkeen siirtymisen hankaluutta. Tähän lienee monia syitä, eikä syyttävän sormen osoittelu yhtä tiettyä tahoa kohtaan ole mielekästä tai...
Välivuosi. Termi lienee tuttu jokaiselle. Välivuosi on se ajanjakso, jonka nuori käyttää tavalla tai toisella opiskeluiden sijaan. Syyt voivat olla moninaisia; oma ala saattaa olla vielä...
”Heippa! Nimeni on Fanny, ja olen paljasjalkainen helsinkiläinen. Itse asiassa Fanny ei kuitenkaan ole oikea nimeni, vaan Sanna. Tässä on eräs erikoinen ja hauska tarina takana; kuulin yläasteella...