Ajankohtaiset työnhausta ja työpaikoista

Tarinoita meistä Opteamiin liittyvistä ihmisistä ympäri Suomen ja maailman sekä tuoreet vinkit työnhakuun.

Ravintola-alan pelikenttänä koko maailma

Minulla on ollut elämässäni kaksi isompaa irtiottoa: muutto Australiaan seitsemän vuotta sitten ja muutto Uuteen-Seelantiin, jossa tällä hetkellä asun. Olen aina rakastanut matkustelua. Uudet...

Lue lisää

Työ Opteamilla sopii reppureissaavalle Rebekalle kuin rinkka olalle

Rebekka R., Opteamin työntekijä 

”Olen aina ihmetellyt, kuinka tarjoilijat osaavat kantaa samaan aikaan neljää tai useampaa lautasta niin helpon ja vaivattoman näköisesti. Tähtitarjoilija...

Lue lisää

Monta tietä autotehtaan sankariksi

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla aloitti viime vuonna 2000 uutta autonrakentajaa. Haastattelimme heistä neljää. Kirsi, Moona, Maija ja Vesa ovat eri ikäisiä, eritaustaisia ja eri...

Lue lisää

Robottiprosessinhoitajan työssä ihminen on haasteiden ratkaisija

Robotit ovat jo arkipäivää työelämässä. Sen tietää myös Valmet Automotiven Jukka Rantala, joka kouluttautui ensin robottiprosessinhoitajaksi ja toimii nyt esimiehenä robottisolujen kokoonpanossa,...

Lue lisää

Ravintola-alan movie night kokosi työntekijät rentoutumaan

Järjestimme pääkaupunkiseudun mainioille ravintola-alan työtekijöillemme rennon Movie night -elokuvaillan Helsingissä keväisenä keskiviikkoiltana. Kiitoksena hyvästä duunista halusimme koota...

Lue lisää

RAFLATEAM-valmennus auttaa ravintola-alalle

Opteam on jo useamman vuoden valmentanut uusia osaajia ravintola-alalle ensin Tähtitarjoilija-koulutuksen ja nyt Raflateam-valmennuksen kautta. Ideana tässä ravintola-alan valmennuksessa on...

Lue lisää

Voiko osaamisen parasta ennen-päiväys umpeutua?

Päälle viiskymppinen, hyvä (aikaa sitten vanhentunut) koulutus ja takana 25 vuotta saman työnantajan palveluksessa kiinnostavissa ja hyvin palkatuissa tehtävissä. Ammattitaito kapealla sektorilla,...

Lue lisää

Rafla on niin paljon enemmän

Ravintola-alasta* tulee mieleen toiselle glamour ja kantispaikka nuoruudessa. Toiselle unelmien kutsumusammatti ja toiselle välivaihe, jonka aikana oppii paljon itsestään. Ravintola-alaa voisi...

Lue lisää

Roosa taitaa ravintola-alan ja opiskelujen yhdistämisen

"Heippa! Nimeni on Roosa Alatalo, ja taustani on melko monialainen. Opteam on hienolla tavalla mahdollistanut sen, että olen voinut samaan aikaan sekä opiskella sosionomiksi, että kehittyä...

Lue lisää

Ravintola-alan mahdollisuudet motivoivat Gurjitia

Gurjit Singh on iloinen ravintola-alan työntekijä, joka nauttii kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa. Mies toivoo tulevaisuudeltaan saavansa jatkaa vielä pitkään baarimikon tehtävissä. ...
Lue lisää

Ravintola-alan konkari Emilia haaveilee yrittäjyydestä

”Olen Emilia Lähde, pian 27-vuotias vuotias helsinkiläisnainen monipuolisella ravintola-alan kokemuksella varustettuna. Olen erilaisten töiden lisäksi opiskellut monenlaista, ja olen myös utelias...

Lue lisää

Opiskelu + Työt = 5/5

Usein kuulee kritisoitavan opiskelujen parista työelämäputkeen siirtymisen hankaluutta. Tähän lienee monia syitä, eikä syyttävän sormen osoittelu yhtä tiettyä tahoa kohtaan ole mielekästä tai...

Lue lisää