työpaikat Valmet Automotive

Monta tietä autotehtaan sankariksi

17.5.2018    Aiheet: Teollisuus ja logistiikka, Blogi

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla aloitti viime vuonna 2000 uutta autonrakentajaa. Haastattelimme heistä neljää. Kirsi, Moona, Maija ja Vesa ovat eri ikäisiä, eritaustaisia ja eri puolilla tehdasta töissä – se onkin autotehtaan rikkaus;  erilaiset ihmiset kokoontuvat saman katon alle valmistamaan suomalaisia laatutuotteita.

Uusi suunta nuorena

Moona Heikkilä, viimeistelijä

työpaikat Valmet Automotive

Moonaa on aina kiinnostanut autot. Hän kuuli autotehtaan sankareista ensin radion kautta, jonka jälkeen hän kävi vierailemassa rekryrekalla ja sen jälkeen heti työhaastattelussa Opteamilla Oulussa. Työt alkoivat elokuun puolessa välissä.

 

”Minulle on sattunut mahtavat työkaverit, joiden kanssa tulee vietettyä aikaa myös vapaa-ajalla.”

 

Moona hyppäsi rohkeasti uuteen kaupunkiin ja muutti Oulusta Varsinais-Suomeen. Hän ajatteli, että uusi suunta elämälle piti ottaa nuorena, sillä muuten se jäisi tekemättä. Tänä päivänä Moona työskentelee autotehtaalla viimeistelyssä eli viimeistelee autot ennen kuin ne lähtevät maailmalle.

”Nyt sain oman asunnon tästä läheltä, joten Uusikaupunki alkaa tuntua kodilta”, Moona kertoo.

Intoa oppia uutta

Vesa Illikainen – hyväksyjä

työpaikat Valmet Automotive

Vesa  löysi internetistä autotehtaan rekryilmoituksen. Autotehtaan tarina houkutteli ja sai kiinnostumaan.

Nykyään Vesa tekee autojen lopputestauksia ennen asiakkaalle luovutusta. Tällöin katsotaan, että paperit ovat kunnossa ja kaikki tip-top ennen lähtövalmiutta.

 

”Parasta on ollut se, että on saanut hakeutua niihin töihin, mistä tykkää.”

Autotehtaan sankaruudesta kysyessä, Vesaa kertoo ylpeänä, että kaikki työntekijät ovat kollektiivisesti venyneet kiireisimpinä hetkinä.

Vesa on asunut Uudessakaupungissa elokuun alusta saakka asti. Vesa kehuu autotehtaan perehdytysjärjestelmää, mikä helpottaa uuden työn aloittamista ja mahdollistaa työtehtävien vaihtumisen.

”Tällä hetkellä fiilis on hyvä ja halu oppia uusia työtehtäviä kova!” kertoo Vesa.

 

 

Perhepäivähoitajan työstä autotehtaalle

Kirsi Raittinen – laadunvalvoja

työpaikat Valmet Automotive

Laadunvalvojana autotehtaalla työskentelevä Kirsi näki eräänä aamuna mainoksen televisiossa ja päätti tarttua autotehtaan ilmoitukseen samantien. Kirsi täytti työhakemuksen ja jäi jännityksellä odottelemaan, mitä tapahtuisi. Joulukuussa saapui kutsu työhaastatteluun.

Viimeiset 12 vuotta Kirsi oli työskennellyt perhepäivähoitajana ja hän halusi uralleen vaihtelua.        

Maaliskuussa 2018 Kirsi aloitti työt. Hän kokee tehdastyöskentelyn itselleen mieluisaksi, sillä hänellä on monipuolinen työ ja mainiot työkaverit.

Laadunvalvojan tehtävissä hän tarkastelee autojen irto-osia sekä huolehtii raportoinnista eteenpäin. Työssään Kirsi näkee koko autotehtaan kierron. Jokaisella työvaiheella on merkitys kokonaisuuden kannalta.

Ylpeyttä omasta työstä ja kaupungista

Maija Bergström - maalaamo/sisätiivistys

työpaikat Valmet Automotive

Maija oli kuullut autotehtaan avoimista työpaikoista tyttäreltään ja häntä jäi kiinnostamaan, mikä juttu oli kyseessä. Pitkän asiakaspalvelu-uran jälkeen Maija halusi kokeilla tehdä jotain omilla käsillään sekä valmistaa suomalaista laatutuotetta.

Heinäkuussa Maija aloitti autotehtaalla.  Työssään maalaamossa hänen täytyy miettiä tarkkaan, mitä tekee, sillä työ jää auton näkyväksi osaksi.

”Pääsin juuri siihen työhön, mikä sopii minulle eniten. Haluan tehdä työn ja nähdä sitten valmiin tuotteen.”

Maijan mielestä parasta työssä on vuorojen ”säännöllinen epäsäännöllisyys” Se sopii Maijalle hyvin: silloin kun tehdään töitä, niin niitä tehdään ja kun ollaan vapaalla, niin ollaan vapaalla. Pitkät vapaat takaavat levon ja työlle vastapainon.

”Autotehtaan sankaruus on minulle ylpeyttä omasta työstä. Olen myös aina ollut ylpeä Uudenkaupungin asukas”, Maija sanoo.

Maija kannustaa muitakin ihmisiä hakemaan rohkeasti teolliselle alalle. Vanhempana ihmisenä Maijaa jännitti alkuun työnhaku, mutta hän toteaa, ettei ole tavannut minkäänlaista ikärasismia autotehtaalla. Päinvastoin!

valmet automotive avoimet työpaikat

Tilaa uusimmat työntekijätarinat sähköpostiisi