Olen nähnyt omassa työssäni kymmeniä, jos en satoja työnhaun kanssa tuskailevia. Hakemuksia on lähtenyt kuin urakkahommissa ikään. Vastaukset, jos niitä on tullut, vain ovat alkaneet sanoilla "Tällä kertaa valintamme ei valitettavasti kohdistunut sinuun". Jokunen haastattelu ehkä, mutta niistäkin laiha tulos.

Kun työnhaku pitkittyy, se mutkistuu. Epäonnistumiset turhauttavat ja syövät itsetuntoa. Talous menee tiukoille. Sosiaaliset suhteet kapenevat ja riski masennukseenkin kasvaa. Kun työttömyyttä on takana vuosi, on nimike pitkäaikaistyötön. Reilusti viiskymppinen ja pitkäaikaistyötön – siinä on jo haastava yhdistelmä.

Työnhaun tuskaa voi helpottaa ja tarjolla on apua työnhakuun. Muutosturvalaki astui voimaan vuoden alussa. Se velvoittaa työnantajaa tarjoamaan työllistymistä tukevaa valmennusta tuotannollis-taloudellisilla perusteilla irtisanotulle yli viisi vuotta työsuhteessa olleelle työntekijälle. Työnhakua tukevalle valmennukselle on määritelty myös rahallinen arvo: se vastaa työntekijän laskennallista kuukausipalkkaa.

Kannattaa ehdottomasti vastata kyllä, kun työnantaja kysyy halukkuutta työnhakua tukevaan ja työllistymistä edistävään valmennukseen.

Muutosturvan tarkoitus on nopeuttaa uuden työn löytämistä

Rankan yt-prosessin jälkeen voi huokaista pienen hetken, mutta sen jälkeen kannattaa nopeasti tarttua toimeen. Ensimmäiset työnhakukuukaudet ovat ratkaisevat työllistymisessä. Yli puolet löytää sinä aikana uuden työn, sen jälkeen työllistyminen vaikeutuu, kertoo Ekonomiliiton tutkimus.

Kokeneen, muuttuvan työelämän tuntevan ammattilaisen opastus antaa systemaattisuutta työnhakuun ja ymmärrystä omista vahvuuksista. Ja vaikka tuntisikin omat vahvuutensa, niistä täytyy osata kertoa niin, että ne aukeavat työhakemuksen lukijalle. Käytössä on ehkä vain 20 sekuntia ja siinä ajassa tulee vakuuttaa, vaikuttaa ja jäädä mieleen. Tai ehkäpä hakemuksen lukeekin tekoäly. Miten silloin kirjoitetaan? Sosiaalisen median kanavat - ovatko ne jo hallussa työnhaussa?

Kysyn monesti tapaamiltani työnhakijoilta, ovatko he tyytyväisiä työhakemuksiinsa ja ovatko he varmoja, että hakevat oikea alalle. Asiasta vallitsee suuri yksimielisyys: harva on tyytyväinen ja vielä harvempi varma. Edellisestä työhakemuksesta saattaa olla jo parikymmentä vuotta ja työnhaun välineet - työhakemus, ansioluottelo ja sosiaalisen median profiilit - eivät ole ajantasalla tai ne puuttuvat kokonaan.

"Asiasta vallitsee suuri yksimielisyys: harva on tyytyväinen ja vielä harvempi varma."

Ymmärrystä myös toimialasta ja palkkatasosta

Yhtä aikaa hakijan vahvuuksien kanssa työnhakuvalmennuksessa pohditaan tähtäimessä olevaa toimialaa ja sen näkymiä. Moni työnhakija ajattelee hyvin kapeasti. Mahdollisuuksia on usein myös naapuritontilla. Ja näin varsinkin silloin, kun on halukas täydentämään osaamistaan uusilla taidoilla.  

työnhaku työhakemus

 

Olisiko syytä pohtia myös palkkatasoa? Työelämä on nopeassa muutoksessa. Se osaaminen, josta ennen maksettiin, ei välttämättä enää käy kaupaksi. Pitäisikö lähteä töihin entistä huomattavastikin pienemmällä palkalla? Suosittelen, sillä palkka voi nousta vain työsuhteessa, ei kortistossa.

"Palkka voi nousta vain työsuhteessa, ei kortistossa."

TyönhakuValmentaja on työelämän asiantuntija

Monet yritykset ovat tarjonneet opastusta työnhakuun yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille jo ennen muutosturvalain voimaantuloa. Yksityiset henkilöstöpalveluyritykset ovat toteuttaneet näitä valmennuksia hyvällä menestyksellä, sillä niillä on suora yhteys työllistäviin yrityksiin.

Työnantaja ja työntekijä voivat myös sopia keskenään, että työnantaja kustantaa työntekijän itsensä hankkiman työllistymistä edistävän valmennuksen kokonaan tai osittain.

"Kannattaa ehdottomasti vastata kyllä, kun työnantaja kysyy halukkuutta valmennukseen."

Meillä Opteamissa tulokset ovat huipputasoa: yksilöllisen valmennuksen jälkeen uuden työtehtävän on löytänyt 80 %, opiskelijoiksi tai yrittäjiksi on lähtenyt 15 %. On ollut suuri ilo ja kunnia nähdä valmennettaviemme työnhaun tuskan helpottavan ja uusien työmahdollisuuksien ja -urien avautuvan.

Lue työnhakuvalmennukseemme osallistuneen Jennin kokemukset valmennuksesta >>

-- --

Opteam tarjoaa yrityksille muutosturvalain mukaista valmennuksia, jotta irtisanotun henkilöstön työllistyminen olisi helpompaa, nopeampaa ja tuloksellista. Työnhakuvalmennus on maksuton valmennukseen osallistuvalle.

Jaana Kaarela

Jaana Kaarela

jaana.kaarela@opteam.fi

johtaja, asiantuntijapalvelut
Opteam
puh. 040 557 5866

Näytä kaikki kirjoitukset »


Tilaa uusimmat työntekijätarinat sähköpostiisi