Pohjalaista asennetta Metallimestari-koulutuksesta

29.6.2017    Aiheet: #opteampeople, Teollisuus ja logistiikka

Jere Koskela, Metallimestari, Opteamin työntekijä


”Moikka! Olen Jere Koskela, pohjanmaalainen asenteeltani ja vereltäni. Lapsuus on tullut vietettyä Pohjanmaan lakeuksilla auttaen isovanhempia pelloilla. Nuoruus taas mennyt tietokoneita ruuvatessa, ja tämä tietotekniikan harrastus pohjusti tietä robotiikkaan.

Työskentelen tällä hetkellä Opteamin asiakasyrityksen palveluksessa robottiohjelmoijana sekä muovipuristimien käynninvalvojana. Tulin Opteamille nähtyäni mainoksen Metallimestari -koulutuksesta. Työskenneltyäni aiemmin mm. verkkokaupanhoitajana, tahdoin vaihtaa alaa markkinoinnista ja myynnistä kohti jotain konkreettisempaa ja fyysisempää työtä. Näitä myös löysin, sillä noin puolen vuoden Metallimestari-koulutuksen jälkeen pääsin töihin muoviteollisuuteen. Olen viihtynyt erittäin hyvin esimerkiksi robottiohjelmoijana.

Työ on haastavaa monella tapaa. Robottien kanssa työskentely, ja tarvittaessa niiden ohjelmointi haastaa ongelmanratkaisukykyä sekä vaatii loogista ajattelua. Kaikkien laitteiden toimiessa työ on silti fyysisesti haastavaa, mutta sitä kautta myös palkitsevaa. Entisenä toimistorottana ja jyväjemmarin poikana arvostan ja nautin fyysisestä työstä koko ajan enemmän.

Tulevaisuuden suunnitelmissa olisi rakentaa uraa valitsemallani uudella alalla, ja lisäksi vakauttaa henkilökohtainen talous. Suunnitelmissa olisi rakennuttaa punainen tupa omalle tontille yhdessä kihlattuni kanssa. Lisäksi tarkoituksena olisi hankkia koira ja perunamaa. Voiko Pohjanmaalla muuta toivoa tai vaatia. Ison puulämmitteisen saunan rakennuttaminen kuuluu toki myös suunnitelmiin.

Kesäterveisinä kaikille toivoisin, että kesä lähtisi kylmän alun jälkeen kunnolla käyntiin, ja saisimme viimein nauttia kauniista suomalaisesta kesästä. Opteamia työnantajana suosittelisin kaikille työttömille sekä alanvaihtajille. Minulle Opteam on toiminut porttina alan koulutukseen, jossa vaaditaan erikoistumista. Ilman tätä kouluttautumismahdollisuutta en olisi muuten saanut töitä, tai edes päätynyt työhön alalle, jolle en olisi muuten edes hakea.”

#opteampeople

-- --

LUE LISÄÄ METALLIMESTARISTA

KATSO KAIKKI AVOIMET TYÖPAIKKAMME

Tilaa uusimmat työntekijätarinat sähköpostiisi