Roosa taitaa ravintola-alan ja opiskelujen yhdistämisen

19.9.2017    Aiheet: #opteampeople, Ravintola ja hotelli

"Heippa!

Nimeni on Roosa Alatalo, ja taustani on melko monialainen. Opteam on hienolla tavalla mahdollistanut sen, että olen voinut samaan aikaan sekä opiskella sosionomiksi, että kehittyä ravintola-alan tehtävissä. Töitä olen päässyt tekemään todella joustavasti koulun ohessa juuri silloin kun omiin aikatauluihin sopii. Ammattikorkeakoulussa opiskellessa viikot vaihtelevat välillä kovasti; välillä saattaa olla kiinni koulun parissa koko viikon, kun taas toisinaan osuu kohdalle vapaita viikkojakin. Tällaisissa tilanteissa olen kokenut todella mukavaksi sen, että voin ottaa työvuoroja vastaan joustavasti.

Opteamille päädyin töihin Turussa järjestetyn Työnhaun Speed Dating -tapahtuman kautta. Aloitin työt ensin taloudellisista syistä, opintotuen oheen kun oli kiva saada vähän ylimääräistä. Pian työ vei kuitenkin mukanaan. Aloitin tiskarina, ja pian päädyin heittämään saliapulaiskeikan ravintolaan, jossa olin ollut aiemmin tiskaamassa. Siinä kyseisessä työvuorossa muistui yhtäkkiä mieleen, kuinka paljon olin pitänyt tarjoilusta muutama vuosi takaperin parin viikon kesätyökokeilussa ollessani. Tajusin, että tätä halusin lisää. Kesän kynnyksellä päädyin Helsingin Opteamin Tähtitarjoilija-kurssille. Sinne ei yleensä oteta pahemmin muita kuin Helsingissä toimivia, mutta olin niin innostunut, että minutkin otettiin mukaan. Kesän työskentelin häissä, henkilöstöravintoloissa ja tiskarina. Syksyllä jatkoin samoja hommia sitten opiskelun ohessa.

ravintola-ala

Opteamin leivissä olen ollut nyt hieman yli vuoden, ja päässyt kokemaan kaikenlaista. Olen toiminut tiskarina, tarjoilijana, ja pääsinpä jopa Opteamin toimistolle pariksi päiväksi töihin. Kaikkein suurin yllätys minulle sattui puhelimeni soidessa eräänä päivänä, ja minulta kysyttiin halukkuutta lähteä vetämään tilaustarjoilijakoulutusta. Hoo Moilasena vastasin, että tottakai lähden mukaan! On todella mielekästä päästä jakamaan itse kentällä opittua tietotaitoa, ja innostaa nuoria tarjoilijanalkuja.

Olen huomannut, että tekniset taidot ovat aina opittavissa - tärkeintä on oikea meininki. Työt hoidetaan kunnialla, ja asiakkaita palvellaan kuten itseä tahdottaisiin palveltavan. Kuten erään catering-firman omistaja, jonka meiningistä kovasti pidin, sanoi hyvin tunnettujen vieraiden cocktail-kutsujen alkaessa: Muistakaa, me ollaan täällä myös pitämässä hauskaa!"

New Call-to-action


KATSO KAIKKI AVOIMET TYÖPAIKKAMME

Tilaa uusimmat työntekijätarinat sähköpostiisi