Ajankohtaiset työnhausta ja työpaikoista | Ravintola ja hotelli

Tarinoita meistä Opteamiin liittyvistä ihmisistä ympäri Suomen ja maailman sekä tuoreet vinkit työnhakuun.

Ravintola-alan pelikenttänä koko maailma

Minulla on ollut elämässäni kaksi isompaa irtiottoa: muutto Australiaan seitsemän vuotta sitten ja muutto Uuteen-Seelantiin, jossa tällä hetkellä asun. Olen aina rakastanut matkustelua. Uudet...

Lue lisää

Työ Opteamilla sopii reppureissaavalle Rebekalle kuin rinkka olalle

Rebekka R., Opteamin työntekijä 

”Olen aina ihmetellyt, kuinka tarjoilijat osaavat kantaa samaan aikaan neljää tai useampaa lautasta niin helpon ja vaivattoman näköisesti. Tähtitarjoilija...

Lue lisää

Ravintola-alan movie night kokosi työntekijät rentoutumaan

Järjestimme pääkaupunkiseudun mainioille ravintola-alan työtekijöillemme rennon Movie night -elokuvaillan Helsingissä keväisenä keskiviikkoiltana. Kiitoksena hyvästä duunista halusimme koota...

Lue lisää

RAFLATEAM-valmennus auttaa ravintola-alalle

Opteam on jo useamman vuoden valmentanut uusia osaajia ravintola-alalle ensin Tähtitarjoilija-koulutuksen ja nyt Raflateam-valmennuksen kautta. Ideana tässä ravintola-alan valmennuksessa on...

Lue lisää

Rafla on niin paljon enemmän

Ravintola-alasta* tulee mieleen toiselle glamour ja kantispaikka nuoruudessa. Toiselle unelmien kutsumusammatti ja toiselle välivaihe, jonka aikana oppii paljon itsestään. Ravintola-alaa voisi...

Lue lisää

Roosa taitaa ravintola-alan ja opiskelujen yhdistämisen

"Heippa! Nimeni on Roosa Alatalo, ja taustani on melko monialainen. Opteam on hienolla tavalla mahdollistanut sen, että olen voinut samaan aikaan sekä opiskella sosionomiksi, että kehittyä...

Lue lisää

Ravintola-alan mahdollisuudet motivoivat Gurjitia

Gurjit Singh on iloinen ravintola-alan työntekijä, joka nauttii kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa. Mies toivoo tulevaisuudeltaan saavansa jatkaa vielä pitkään baarimikon tehtävissä. ...
Lue lisää

Ravintola-alan konkari Emilia haaveilee yrittäjyydestä

”Olen Emilia Lähde, pian 27-vuotias vuotias helsinkiläisnainen monipuolisella ravintola-alan kokemuksella varustettuna. Olen erilaisten töiden lisäksi opiskellut monenlaista, ja olen myös utelias...

Lue lisää

Välivuosi - mikä ihana syy kasvattaa työkokemusta ja lompakon paksuutta

Välivuosi. Termi lienee tuttu jokaiselle. Välivuosi on se ajanjakso, jonka nuori käyttää tavalla tai toisella opiskeluiden sijaan. Syyt voivat olla moninaisia; oma ala saattaa olla vielä...

Lue lisää

Kaupan alan muuttuvat haasteet motivoivat Ceciliaa

Cecilia Lönngren nauttii vaihtelevista työtehtävistä, joissa voi laittaa itsensä täysillä likoon. Tulevaisuuden haaveet siintävät musiikissa, ja heittäytymiskyky on tärkeää tälläkin saralla. ”Olen...

Lue lisää

Kouluttautumalla uusi ammatti aikuisiällä

Marko Jokinen on opiskellut aikuisiällä uuden ammatin. Aiempi yrittäjyyselämä on vaihtunut hienoon uraan ravintolamaailmassa. Uuden opiskelu ja itsensä kehittäminen kannattaa aina, sillä...
Lue lisää

Työnhaun ei tarvitse olla tuskaista

Olen nähnyt omassa työssäni kymmeniä, jos en satoja työnhaun kanssa tuskailevia. Hakemuksia on lähtenyt kuin urakkahommissa ikään. Vastaukset, jos niitä on tullut, vain ovat alkaneet sanoilla "...

Lue lisää