Työnhaku kysyy kärsivällisyyttä, intoa ja halua kehittyä – osa II

15.5.2017    Aiheet: Työnhaku, Blogi, Luova, Kauppa ja asiakaspalvelu, Ravintola ja hotelli, Toimisto- ja asiantuntijatyö

Työnhakuun on monia tapoja ja haluan tässä jakaa omat vinkkini rekrytoijan näkökulmasta. Olen myös itse ollut työnhakijana ja tiedän, että niin sanotusti kakkoseksi jääminen harmittaa. Haluan silti tsempata kaikkia työnhaussa sillä, että vaikka joskus joutuu pettymään, aina kannattaa yrittää.

Lue myös tämän blogin 1. osa

Blogi-tyonhaku-AMikkonen-kuvituskuva2-Opteam.jpg

voit kehittyä työnhaussa

Kuka sitten saa lopulta työpaikan, on monen tekijän summa. Itse rekrytoijana tiedän, että valintaan vaikuttavat monet asiat. Valitettavasti joku joutuu aina jäämään kakkosvaihtoehdoksi ja vielä useampi ei edes saa sitä kauan odotettua haastattelukutsua. Moni kysyykin itseltään, mikä minussa on vikana, etten tullut valituksi ja mitä voisin tehdä seuraavalla kerralla toisin? Itse neuvoisin tarkistamaan seuraavat asiat, mikäli on hakenut työpaikkoja pitkään:

  • Onko työhakemuksesi, CV:si ja esimerkiksi sosiaalisen median profiilisi ajan tasalla, kieli- ja ulkoasultaan siisti ja ennen kaikkea sinusta parhaan mahdollisen kuvan antava?
  • Oletko hakenut varmasti oikeita työpaikkoja?
  • Olisiko sinun mahdollista saada palautetta johonkin rekrytointiprosessiin liittyen? Voisitko soittaa tai laittaa viestiä esimerkiksi sinua haastatelleelle henkilölle ja kysyä, miksi et tullut valituksi?
  • Miten haastattelutilanne meni? Jännititkö liikaa tai olitko liian rento? Saitko sanotuksi ja kysytyksi kaiken etukäteen miettimäsi ja haluamasi asiat? Jäikö sinulle hyvä fiilis työhaastattelusta?
  • Mikäli olet hakenut samoihin tehtäviin monta kertaa, etkä ole päässyt edes työhaastatteluun, kannattaa käydä läpi yllämainitut asiat vielä kertaalleen. Joskus saman asian toistaminen ei ole järkevää, vaan on hyvä ehkä muuttaa hieman taktiikkaa.

ota työnhaku kokemuksena, josta on hyötyä myös myöhemmin

Työnhaku vie aikaa ja voimia, mutta on myös aina alku jollekin uudelle. Osa henkilöistä voidaan esimerkiksi suoraan headhuntata tehtävään, mutta
useimmat meistä ovat ainakin jossain vaiheessa työuraa myös aktiivisessa työnhakijan roolissa. Omat kokemukseni rekrytoijana ja toisaalta työnhakijana ovat vahvistaneet sitä näkemystä, että työnhaussakin voi kehittyä. Siksi muistaisin nämä asiat:

  • Aina joku saa työpaikan, miksi se et voisi olla sinä?
  • Työpaikkaa voi hakea monesta syystä, mutta aina se on alku jollekin uudelle.
  • Tutustu verkossa ja vaikka kirjastossa siihen, miten voit tehdä esimerkiksi uravaihdoksen tai missä asioissa voit kehittyä työn hakemisessa. On olemassa tutkittua tietoa siitä, mikä oikeasti toimii.
  • Et saanut työpaikkaa: Kaikki vaikuttaa kaikkeen, myös oma elämäntilanteesi, kokemuksesi, asenteesi ja motivaatiosi. Pyri tekemään parhaasi ja muistamaan, että työpaikan saaminen ei ole pelkästään sinusta kiinni.
  • Sait työpaikan: Onneksi olkoon! Työpaikan saaminen on aina hieno asia ja hakuprosessi on varmasti antanut sinulle tärkeää kokemusta myös tulevaisuutta ajatellen. 

 

Lue Työnhaku-blogini ensimmäinen osa >>

--

KATSO KAIKKI AVOIMET TYÖPAIKKAMME

Somepresenssi työllistymisen keinona_TuomasHaapsaari_ValtteriKarjula
Antonio Mikkonen

Antonio Mikkonen

antonio.mikkonen@opteam.fi

Rekrytointikonsultti

Näytä kaikki kirjoitukset »


Tilaa uusimmat työntekijätarinat sähköpostiisi