Sankarikummi valmet automotive

Ainutlaatuinen sankarikummi auttaa kotiutumaan ja juurtumaan Uuteenkaupunkiin

30.4.2018    Aiheet: Blogi, Teollisuus ja logistiikka, Työelämä

Uudenkaupungin autotehtaalla toteutettiin alkuvuodesta monella tapaa poikkeuksellinen rekrytointi, kun Suomen ja ehkä koko maailman ensimmäinen ja ainut sankarikummi Heidi Klubb aloitti työssään. Valmet Automotive on kasvanut Suomen suurimmaksi työyhteisöksi, kun viime vuonna tehtaalle rekrytoitiin parituhatta uutta työntekijää. Merkittävä osa uusista työntekijöitä on muuttanut muualta Suomesta Uuteenkaupunkiin. Valmet Automotive ja Opteam päättivät alkuvuodesta etsiä henkilön uuteen sankarikummin rooliin edistämään autotehtaalla työskentelevien yhteisöllisyyttä, ja erityisen tärkeää onkin autotehtaalle työn perässä muuttavien autotehtaan sankareiden kotiutuminen uuteen kotikaupunkiin.

Täysin uusi rooli yhteisönrakentajana

Heidi Klubb aloitti uudessa työssään helmikuussa ja kysyttäessä sankarikummin työnkuvasta Heidi pitää mielen avoimena täysin uuden työtehtävän edessä.

”Tulevaisuudessa sankarikummi voi tehdä vaikka mitä. Sankarikummin työtehtävä tulee muokkautumaan työn edetessä. Nyt sankarikummin työnkuvaa rakennetaan, ja työn aloitan kartoittamalla niin työntekijöiden kuin esimiestenkin tarpeita sankarikummin palveluille. Keskeistä sankarikummin työssä on luoda Valmet Automotivella yhteisöllisyyttä ja syitä juurtua Uuteenkaupunkiin”, kertoo Heidi sankarikummin työstä.

Sankarikummi_960x640

 

”Tämä on ihan mieletön mahdollisuus toimia yrityksessä sisäisessä palveluohjauksessa. Sankarikummina saan työskennellä uusien ihmisten integroimiseksi niin yritykseen ja työhön kuin myös Uuteenkaupunkiin.”

Heidi näkee sankarikummin työn täysin uudenlaisena mahdollisuutena edistää yrityksen sisällä yhteisöllisyyttä ja työhyvinvointia. Keskeistä Heidistä on olla omalta osalta mahdollistamassa Uudenkaupungin laajuisesti palveluita, jotka saavat ihmiset viihtymään ja jäämään.

”Mielestäni tärkeää on, että tänne muuttavat kokevat, että täällä on hyvä työskennellä, elää ja asua ja he haluavat myös jäädä.”

"Sankarikummina saan työskennellä uusien ihmisten integroimiseksi niin yritykseen ja työhön kuin myös Uuteenkaupunkiin.”

”Tosi innostuneella fiiliksellä olen aloittanut sankarikummin työssä ja olen todella iloinen, että minut valittiin tähän tehtävään. En malta odottaa, että pääsen  vauhtiin ja todella työn kimppuun tästä alun hitaasta vaiheesta, jossa on paljon haltuun otettavaa.”

työhyvinvointia EDISTÄMÄSSÄ

Heidin ensimmäinen ajatus hänen nähtyään sankarikummin rekrytointi-ilmoituksen oli, että tätä paikkaa pitää ehdottomasti hakea.

”Ajattelin heti, että tämä on ihan huikea mahdollisuus. Taustani on kuntapuolella palveluohjauksesta ja ensimmäisenä mielessä olivat mahdollisuudet, joita palveluohjaus voisi yrityksen sisäisesti olla.”

Heidin painottaa, että työhyvinvointi ei rakennu vain siitä, että työssä kaikki on hyvin. Ihmisen arjessa on paljon asioita, joiden täytyy olla kunnossa, jotta työhyvinvointi voi parhaalla mahdollisella tavalla näkyä. Oleellista Heidin mielestä on, että ihmisellä pitää olla arjessa mielekästä ja merkityksellistä tekemistä.

Heidi summaa, että hyvässä työyhteisössä jokainen löytää oman paikkansa ja jokaisen on hyvä olla. Hyvinvoiva työyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitua ja löytää ihmisiä, joiden kanssa voi tehdä asioita myös vapaa-ajalla.

”Valmet Automotive tarjoaa hyvän mahdollisuuden kasvattaa omia verkostoja, joiden kanssa viettää myös vapaa-aikaa ja tehdä omasta arjesta mielekästä.”


Paikka, jossa on hyvä työskennellä, asua ja elää

Heidi kertoo, että katukuvassa näkyy nyt selvästi, että Uudenkaupungin väestörakenne on muuttunut muualta muuttaneiden nuorten aikuisten myötä. Kaupunki on selkeästi elinvoimaisempi ja elävämpi.

”Nyt onkin osattava panostaa siihen, että tänne myös jäädään”, Heidin painottaa.

”Uusikaupunki tarjoaa todella monipuoliset mahdollisuudet asukkailleen harrastaa ja viettää vapaa-aikaa. Tärkeintä on, että ihmisellä on arjessa ja vapaa-ajalla niin paljon mielekästä tekemistä ja merkityksellistä tehtävää, että pystyy keskittymään työn tekemiseen ja antamaan työyhteisöön itsestään mahdollisimman paljon.”

Heidin mukaan Valmet Automotive tarjoaa työntekijöilleen paljon työhyvinvointia edistäviä palveluita. Työterveyspalveluiden lisäksi mm. työpaikkaruokailuun ja harrastemahdollisuuksiin on panostettu.

”Työntekijälle Valmet Automotive tarjoaa hienon mahdollisuuden tulla osaksi isoa työyhteisöä ja luoda omalta osaltaan jotain uutta ja hienoa. Autotehdas on täynnä mahtavia mahdollisuuksia luoda uusia juttuja, jotka saavat ihmiset kokoontumaan yhteen muutenkin kuin kellokorttia leimatessa.”

-- --

KATSO VIDEO VALMET AUTOMOTIVE JA OPTEAMIN KUMPPANUUDESTA 

 

Maija Kainulainen

Maija Kainulainen

maija.kainulainen@opteam.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Näytä kaikki kirjoitukset »


Tilaa blogikirjoitukset