Martela: Strategisella kumppanuudella kannattavampaa liiketoimintaa

13.10.2016    Aiheet: Teollisuus ja logistiikka, Referenssi, Ajankohtaista

”Perinteisesti olemme olleet kalustetoimittaja, nyt olemme työympäristökumppani. Tämä on tarkoittanut palveluiden merkityksen jatkuvaa kasvua liiketoiminnassamme. Haasteemme ennen yhteistyötä Opteamin kanssa oli toimintamme kannattavuus. Halusimme keskittyä ydinosaamiseemme ja tuottaa enemmän arvoa asiakkaillemme sekä tehostaa omaa toimintaamme”, kertoo Martelan Suomen ja Ruotsin maajohtaja Ari-Matti Purhonen yhteistyön taustasta.

Martela-konserni kuuluu alansa johtaviin yrityksiin Pohjoismaissa. Ergonomisten ja innovatiivisten kalusteratkaisujen lisäksi Martela suunnittelee ja tuottaa monipuolisesti työympäristöihin liittyviä palveluja. Martela-brändin alla toimiva Grundell Muuttopalvelut Oy on Martela Oyj:n tytäryhtiö, joka huolehtii Martelan kalusteiden jakelusta ja asennuksista, asiakkaiden muutoista ja tilajärjestelyistä kalustetoimitusten yhteydessä sekä tarjoaa lisäksi pelkkiä muuttopalveluita kalustetoimituksista erillään.

Martelan ja Opteamin yhteistyö käynnistyi vuonna 2014. Opteam hoitaa Grundell Muuttopalveluiden henkilöstön resursoinnin muutto- ja kalusteasennustöihin.

Yhteistyö mahdollistaa keskittymisen ydinosaamiseen

Martelassa haettiin ratkaisua kannattavuushaasteeseen ja mietittiin, mitkä liiketoiminnan alueet ovat ydinosaamista, johon yrityksessä olisi keskityttävä, jotta saadaan parannettua kannattavuutta ja tehokkuutta. Aiemmin Martela tuotti liiketoiminnassaan tarvitsemiaan joustoresursseja oman henkilöstöpalveluyhtiönsä kautta.

referenssi Martela henkilöstön resursointi

Martelan maajohtaja Ari-Matti Purhonen kertoo strategisen kumppanuuden olleen luonteva kehityssuunta:

”Henkilöstövuokraus ja rekrytointi eivät ole meidän ydinosaamistamme ja henkilöstöresursointi olikin selkeästi alue, jota hoitamaan oli luontevaa ottaa mieluummin kumppani, jonka ydinbisnestä se on ja joka hoitaa sitä meidän puolestamme.”

”Olemme päässeet keskittymään omaan ydintekemiseemme, kun ulkopuolisen henkilöstön rekrytoinnista ja hallinnoinnista luovuttu. Omat resurssit on pystytty kohdentamaan omaan ydinliiketoimintaan ja kustannustehokuutta on pystytty parantamaan tavoitteen mukaisesti.”

Asiakaskokemus keskiössä

Arvontuottaminen ja laatu olivat keskeisiä kriteerejä, kun Martelassa arvioitiin mahdollisia kumppaneita hoitamaan henkilöstön resursointia. Henkilöstön resursoinnin siirtyessä Opteamin hoidettavaksi asiakaskokemus ja tuotetun palvelun laadun täytyi säilyä ja tehokkuuden parantua.

”Asiakaskokemus ja sen laatu ovat keskeisiä mittareita. Ne on pystytty pitämään korkealla tasolla, joka meillä on aina ollut.”

referenssi Martela henkilöstön resursointi

Martelan toimiala on nopealiikkeistä ja syklistä, mikä asettaa omat haasteensa henkilöstön resursoinnille. Asiakkaiden muutokset tapahtuvat usein nopeasti ja reagointi aika on lyhyt. Yritysmuutot ja toimitilojen uusimiset ajoittuvat piikkikuukausiin, jolloin tarvitaan isot määrät työntekijöitä.

”Työympäristökumppanina seuraamme, miten asiakkaidemme työympäristö toimii ja olemme tekemässä muutoksia, jotta asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Yhteistyöllä Opteamin kanssa varmistamme, että meillä on ammattitaitoinen henkilöstö tuottamassa palveluita asiakkaillemme. Opteamin kautta saamme osaajia, jotka ovat samanlaisia martelalaisia, kuin vakituisestikin palkkalistoilla olevat työntekijämme.”

Ratkaisukeskeinen strateginen kumppanuus

Martelan peruskriteerit kumppanille olivat valtakunnallisuus ja henkilöstön saatavuuden varmistaminen.

”Kolmantena merkittävänä kriteerinä oli kyky lähteä kehittämään meille räätälöityä ratkaisua. Meidän ratkaisumme ei ole mikään standardijuttu eli kumppanin oli oltava valmis kehittämään palvelua yhdessä meidän kanssamme meidän maailmaamme sopivaksi.”

referenssi Martela henkilöstön resursointi

Martelan ja Opteamin tavoitteena oli rakentaa win-win tilanne ja aito strateginen kumppanuus. Martelan volyymit ovat suuret ja Opteam kumppanina mahdollistanut kustannustehokkuuden.

”Kumppanuusmalli Opteamin kanssa on toiminut. Haasteita on ratkottu yhdessä, niitähän tulee väistämättä. Ratkaisuhakuisuus on säilynyt koko kumppanuuden ajan.”

”Haluamme jatkuvasti myös kehittää omaa tekemistä ja tehostaa toimintatapojamme. Opteam on kumppaninamme saman henkinen toiminnan kehittäjä.”

Tutustu Martelaan: www.martela.fi

TUTUSTU REFERENSSITARINOIHIMME

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä lähimpään Opteam-toimistoon tai

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Maija Kainulainen

Maija Kainulainen

maija.kainulainen@opteam.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Näytä kaikki kirjoitukset »


Tilaa blogikirjoitukset