Haastattelukoulutuksen eväillä vältät virherekrytoinnit

1.6.2015    Aiheet: Ajankohtaista

”Opin uusia tekniikoita rekrytoitavien haastatteluihin.”
”Ymmärsin miten rekrytoitavan haastatteluun on valmistauduttava ja miksi se kannattaa tehdä kunnolla.”
”Sain apuvälineitä, jotka helpottavat haastateltavien vertailun.”

Tällaisia kommentteja henkilöstökonsultti ja valmentaja Elina Valli sai kuulla Opteamin Turussa järjestämän Haastattelukoulutuksen jälkeen.

”Lähdimme Opteamissa järjestämään avoimia Haastattelukoulutuksia yrityksissä rekrytointia tekeville henkilöille, koska asiakasyrityksemme ovat kertoneet, että niille on aito tarve”, Elina Vallin kertoo koulutuksen aloittamisen syistä.

Haastattelukoulutuksen osallistujat ovat tyypillisesti oman toimensa ohella yrityksen rekrytointeja hoitavat henkilöt, jotka kokevat että heillä ei ole riittävästi tietoa tehokkaiden rekrytointihaastattelujen toteuttamistavoista.

”Rekrytoivat esimiehet ja HR-henkilöt ovat usein myös huolissaan mahdollisista virhearvioista, jotka saattavat koitua kalliiksi sekä yritykselle että yksilölle”, valaisee Elina Valli.

Fiilistelyn tilalle strukturoitu haastattelu

Usein uusien potentiaalisten työntekijöiden työhaastattelut hoidetaan vapaamuotoisesti ja ilman selkeää suunnitelmaa. Ammatillisesta osaamisesta osataan luonnollisesti tiedustella, mutta ei välttämättä osata kartoittaa esimerkiksi hakijan motivaatiota tai tehtävän hoitoon vaadittuja henkilökohtaisia ominaisuuksia. Etukäteen ei ehkä ole selvitetty millaista henkilöä todella haetaan, millaisen tiimin kanssa hänen on pystyttävä tekemään töitä tai millaista kompetenssia tehtävä vaatii.

”Ilman strukturoitua haastattelusuunnitelmaa on vaikea varmistaa, että kaikki tarvittava tieto tulee selvitettyä, että haastateltavilta saatavat tiedot ovat vertailukelpoisia ja että eivät omat henkilökohtaiset mieltymykset ohjaa rekrytointipäätöksiä”, Elina Valli muistuttaa.

Konkreettiset harjoitukset ja kysymysesimerkit auttavat oikeiden tilanteiden hallinnassa

Opteamin Haastattelukoulutuksessa tutustutaan erilaisiin haastattelutekniikoihin ja kysymystyyppeihin, jotka auttavat ymmärtämään työhakijaa syvällisemmin. Päivän aikana käydään myös läpi miten vältytään arvioimasta haastateltavia väärin sekä tehdään runsaasti pari- tai ryhmäharjoituksia.

”Monille osallistujille esimerkiksi STAR-haastattelumalli oli ennestään tuntematon. Konkreettisissa harjoituksissa osallistujat saivat vinkkejä ja apua miten esimerkiksi sulkeutuneita ihmisiä voi lähestyä tai miten kysytään vaikeita kysymyksiä. Ja kun kotiin viemisiksi osallistujat saavat konkreettisen haastattelurungon, johon voi palata tarvittaessa, ei enää tarvitse tehdä rekrytointipäätöksiä tunnepohjalta”, Valli toteaa.

Kiinnostuitko? Tutustu Opteamin Haastattelukoulutukseen. Jätä yhteystietosi tai ota yhteyttä lähimpään Opteam-toimistoon.

Seuraava avoin Haastattelukoulutus järjestetään Helsingissä 10.6.2015. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>