Blogi ja ajankohtaista

Työelämän ja henkilöstöalan näkökulmat ja uusimmat tuulet Opteamin asiantuntijoiden kynästä.
13.3.2017

Valmennuspalveluilla R&M Ship Technologiesin kasvutarinaa rakentamassa


R&M:n ja Opteamin yhteistyö alkoi talvella 2013 projektipäällikön rekrytoinnilla ja varastotyöntekijän henkilöstövuokrauksella. Toimitusjohtaja Andrus Junolaisen aiemmat kokemukset henkilöstöpalveluyrityksen käytöstä eivät olleet kovin positiivisia, ja hän näkikin yhteistyön aloituksessa kriittisenä joustavuuden sekä aidon lisäarvon saamisen.

Vuosien varrella yhteistyö on laajentunut strategiseksi HR-kumppanuudeksi, henkilöstön kehittämisvalmennuksiin ja head huntingiin, joiden lisäksi R&M on tarjonnut työkokeilupaikan Opteamin ammatillisen kuntoutuksen asiakkaalle. Junolainen iloitseekin, että Opteamin henkilöstövuokraus on pystynyt tarjoamaan heille laajan spectrumin hyvällä hinta-laatu-suhteella.

henkilöstövalmennus Opteam Andrus Junolainen R&M Ship Technologies

Toimitusjohtaja Andrus Junolainen, R&M Ship Technologies Finland | Kuvaaja: Jere Satamo

Nopeaa reagointia ja joustavuutta


”Yhteistyössä olemme olleet erityisen tyytyväisiä Opteamin nopeaan reagointikykyyn sekä joustavuuteen asiakasta kohtaan. Kumppanin kautta pääsemme käsiksi valmiiseen, ennaltavalidoituun työnhakijapooliin, jolloin rekrytointitarpeen tullessa aikaa ja rahaa säästyy. Opteam tuntee yrityksemme toimintatavat, kulttuurin ja arvot, joten uuden rekrytoinnin alkaessa voimme keskittyä itse position määrittelyyn”, Junolainen iloitsee.

Henkilöstöpalveluyhteistyökumppanin käyttämisen hyödyt ovat Junolaisen mielestä selkeät ja helposti mitattavissa: ”Olemme pieni organisaatio, ja meille on tärkeintä keskittyä omiin vahvuuksiimme. Oma tietotaitomme ja resurssimme eivät riitä rekrytointien tekemiseen. Ulkopuolisen tahon käyttö henkilöstövalmennuksissa antoi henkilöstölle tasa-arvoisen foorumin tuoda eri asioita yleiseen tietoisuuteen, mikä muuten olisi hankalaa kiireisen arjen hierarkisessa ympäristössä.”

YHTEISILLÄ PELISÄÄNNÖILLÄ KOHTI KASVUA


Opteamin konsultin kommentti - Johanna Eskola, aluejohtaja, valmentaja:

"Strateginen HR-yhteistyö R&M:n kanssa on ollut intensiivistä ja monitahoista. On ollut hienoa päästä löytämään menestyksen tekijöitä heidän tiimiinsä niin uusien henkilövalintojen kuin valmennustenkin kautta. Meriteollisuuden tulevaisuus näyttää erittäin positiiviselta tulevina vuosina, mikä vaatii organisaatiolta pysähtymistä ja määrittelytyötä.

Valmennuksissa olemme nostaneet avoimesti esiin kasvun haasteet ja pohtineet, miten organisaatio haluaa selvitä niistä joukkueena. Yhteisten pelisääntöjen sopiminen luo kestävän pohjan tulevaisuuden kasvulle, ja näihin sitoutuminen vaatii paljon avointa keskustelua sekä yhteistä tahtotilaa. On ollut hienoa päästä näkemään tämän organisaation kasvutarinaa lähietäisyydeltä."

 OTA YHTEYTTÄ HR-ASIANTUNTIJOIHIMME

Opteam

Aihealueet: henkilöstövuokraus, Rekrytointi, Henkilöstön kehittäminen, referenssi, Ajankohtaista

Olemme koonneet parhaat vinkit ja käytännön neuvot onnistuneen valmennuksen suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan.


henkilöstövalmennus

Tilaa
blogikirjoitukset

Avainsanat

katso kaikki