Hyvä johtaja uskaltaa pysähtyä

9.8.2016    Aiheet: Johtaminen, Ajankohtaista

Johtaja, huollatko riittävästi itseäsi? Tiesitkö kuinka paljon pysähtymisestä ja hiljentymisestä voi saada voimaa? Johtajana tärkein työvälineesi olet sinä itse.

Asian merkitys korostuu, koska johtajan hyvinvointi vaikuttaa koko työyhteisöön.

Opteamin senioripsykologi Hippu Pintilä viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan esimerkiksi läsnäolon merkityksen tiedostavan johtajan alaiset kokevat muita vähemmän uupumusta.

- Hyvä johtaja keskittyy olemaan tässä ja nyt. Mitä taitavampi johtaja tässä tiedostamisessaan on, sitä parempia ovat myös alaisten työsuoritukset, työyhteisötaidot sekä työn ja yksityiselämän tasapaino, Pintilä sanoo.

Johtajan taidoista yksi keskeisin on taito huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, sillä johtajan työvälineistä kaikkein tärkein on hän itse.

Tutkimuksista käy ilmi myös se, että lähes puolet ajasta mielemme vaeltaa muualla kuin tässä hetkessä.

- Olemme kuitenkin elämässämme onnellisimpia ja työssämme tehokkaimpia ollessamme juuri tässä ja nyt, Pintilä painottaa.

Mentaalivalmentaja Melina Niemi nostaa esiin, että myös perhe-elämässä läsnäolon taidot ovat arvokkaita.

- Kun aamulla vie lapsia kouluun, on parempi keskittyä heidän kuulumisiinsa kuin puhelimessa puhumiseen.

Kiireen ja aikataulupaineiden keskellä on kullanarvoista tiedostaa, että pysähtymisestä ja hiljentymisestä saa uutta voimaa.

Niemi muistuttaa, ettei sohvalle rojahtaminen työpäivän päätteeksi ole lepoa, jos samalla lukee padilta sähköpostit ja käy uutissivustot läpi.

- On hyväksi, että puhelin ja tietokone ovat välillä pois käsistä. Uusia ajatuksiakin syntyy, kun aivot saavat välillä lepoa.

Jos haluaa huoltaa omaa mieltään, olisi hyvä löytää aikaa nukkua, liikkua, keskittyä, pysähtyä itseen, rentoutua, leikkiä ja olla yhdessä läheisten kanssa, muistuttaa Pintilä.

Keskittymistä ja läsnäoloa voi harjoitella. Esimerkiksi mindfulness (hyväksyvä tietoinen läsnäolo) tarjoaa keinoja parantaa keskittymiskykyä ja kohentaa tunnetaitoja.

Opteam järjestää marraskuussa retriitin johtajille, josta saa välineitä ja ideoita itsensä huoltamiseen ja oman hyvinvointinsa johtamiseen.

- Retriitissä opit pysähtymään, jotta voit nähdä. Harjoittelemme keskittymistä, tutkimme omaa johtajuutta ja syventymistä oman jaksamisen ympärille, Niemi esittelee.

Suomalaiset ovat osanneet istua kannon nokkaan tuumailemaan asioita. Tätä taitoa ei kannata unohtaa.

- Edelleen on hyvä rauhoittua aina välillä ja huoltaa itseään kokonaisvaltaisesti. Se nostaa tehoja työssä ja vaikuttaa myönteisesti myös perhe-elämään ja ihmissuhteisiin yleensä.

Tule ottamaan aikaa itsellesi RETRIITTIIMME

Retriitistä saat työvälineitä ja ideoita itsesi huoltamiseen ja oman hyvinvointisi johtamiseen. Harjoittelemme keskittymistä ja syventymistä oman johtajuuden ympärille. Tutkimusten mukaan, mitä taitavampi johtaja on tietoisen läsnäolon suhteen, sitä vähemmän hänen alaisensa kokevat uupumusta ja sitä parempi on alaisten työn ja yksityiselämän tasapaino, työyhteisötaidot ja myös työsuoritukset.

Retriitissä opit pysähtymään, jotta voit nähdä. 47% mielesi vaeltaa muualla kuin tässä hetkessä, kuitenkin olemme onnellisimpia sekä tehokkaimpia ollessamme tässä ja nyt.

Retriitti:

  • Retriitissä rauhoitutaan tähän hetkeen. Luopuen puhelimista, tietokoneista, kirjoista ja televisiosta noin kahden vuorokauden ajan. Pääset pois 24/7 tavoitettavuudesta ja voit olla tässä hetkessä.
  • Retriitissä syvennyt itseesi ja sinuun johtajana. Emme käytä luentoja, mutta saat hyöyllisiä ideoita, työkaluja ja ajatuksia arkeen ja työhön, joiden avulla voit kasvaa johtajana ja ihmisenä. Tavoitteena on harjoittaa ja oppia kokien tässä ja nyt. Oppien yhdessä tietoisuustaitoja, jakaen kokemuksia ja syventäen omaa näkemystäsi johtajuudesta –sinusta johtajana.
  • Jokainen on paikalla omana itsenään, etunimillä. Sinun ei tarvitse kertoa työstäsi tai itsestäsi mitään, mitä et halua. Kaikki, mitä keskustellaan tai jaetaan on luottamuksellista.
  • Torstain voit halutessasi viettää täysin hiljaisuudessa, ohjelma ja harjoitukset antavat siihen mahdollisuuden, jos haluat kokeilla hiljaisuutta, harjoittamista hiljaisuudessa ja sen vaikutusta olemiseesi.

RETRIITIN HYÖDYT:

  • Saat lepoa ja energiaa sekä välineitä kuulemaan kehon ja mielen signaaleja
  • Keskittymiskykysi paranee
  • Opit tunnistamaan mielesi voiman ja missä mielesi askartelee
  • Pääset pois 24/7 tavoitettavuudesta
  • Tulet pois parempana ja virkeämpänä johtajana, puolisona ja vanhempana

Valmentajina Suomen huippuosaajat:

hippu_pintil_nelio.jpg

HIPPU PINTILÄ

senioripsykologi, mindfulness-ohjaaja

 

melina_niemi_nelio.jpg

MELINA NIEMI

mentaalivalmentaja

 

Seuraava johtajaretriittimme järjestetään 26.–28. kesäkuuta.

 

LUE LISÄÄ RETRIITISTÄMME JA OTA YHTEYTTÄ

 

Lisätiedot tulevista retriiteistä ja varaukset:

Hippu Pintilä

+358 40 778 0911, hippu.pintila@opteam.fi

 

 

 

Lue Opteamin blogista:

Johtaja, näin rakennat voittajan asenteen yritykseesi >>

 

 

Olemme koonneet parhaat vinkit ja käytännön neuvot onnistuneen valmennuksen suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan.

henkilöstövalmennus