Luovan alan työnantajat ja työntekijät vihdoin yhteen paikkaan – Uusi Opteam Luova -työnvälityspalvelu

2.8.2016    Aiheet: Luova, Ajankohtaista

TIEDOTE 12.7.2016
 

Henkilöstöratkaisuja tarjoava Opteam on tänään 12.7.2016 avannut uuden Opteam Luova -työnvälityspalvelun. Median, muotoilun, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille suunnattu palvelu tarjoaa freelancereille, yksityisyrittäjille ja palkkatöihin hakeville mahdollisuuden löytää työtilaisuuksia. Ammattilaisten resursointi vuorostaan helpottuu, kun työnantajat löytävät osaajat yhdestä paikasta. Opteam vastaa koko rekrytointiprosessista ammattilaisten löytämisestä ja osaamisen tunnistamisesta eri muotoisten työtilaisuuksien täyttämiseen. Sitra on mukana projektissa tutkimassa uutta työllistymismallia.

Opteam Luova on luovien alojen töiden ja tekijöiden kohtaamispaikka


Työelämän pirstaloituminen ja monimuotoistuminen muuttavat ihmisten tapaa löytää ja tehdä töitä. Yhä useampi media-, muotoilu- ja markkinointi- ja viestintäammattilainen tekee projektiluontoisia, osa-aikaisia töitä freelancerina, toiminimellä tai omassa yrityksessä ja pohtii mistä seuraava työtilaisuus löytyisi.

Samanaikaisesti yrityksissä tuskaillaan mistä löytyisi ammattilaisia hoitamaan luovan alan työtehtäviä joko lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Työtilaisuuksia ja työntekijöitä on runsaasti, mutta osapuolilla on vaikeuksia löytää toisensa, koska tieto töistä ja sopivista tekijöistä on tällä hetkellä piilotettu moninaisiin verkostoihin.

”Tämän ongelman ratkaisemiseksi avaamme tänään uuden luovien alojen töiden ja tekijöiden kohtaamispaikan, Opteam Luovan”Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen kertoo SuomiAreenalla järjestettävästä Median ja työn murroksen päivityspaneelista.


”Uskomme näkyvän kohtaamiskeskuksen synnyttävän lisää luovan alan työtilaisuuksia ja parantavan sekä yritysten tuottavuutta että työntekijöiden työllistymismahdollisuuksia. Se on koko Suomen etu.”

Opteam Luova tukee myös osaltaan Opteamin Uudenmaan ELY-keskuksen ja Te-toimistojen kanssa tekemää Äkkilähtö töihin -projektia, jossa Opteam tulosperusteisesti auttaa digi-, ict- ja markkinoinnin osaajia työllistymään.

Varmuutta ja kattavuutta työnantajalle – Helppoutta ja uusia mahdollisuuksia työntekijälle
 

Työnantajille Opteam Luova on yksinkertainen tapa löytää luovan alan ammattilainen kun vakituiseen, osa-aikaiseen tehtävään tai projektiin tarvitaan tekijää. Yleistyvästä työnvälityksestä poiketen työnantajia autetaan myös valitsemaan oikeat henkilöt oikeisiin tehtäviin, muun muassa kartoittamalla, haastattelemalla ja testaamalla osaajat.

Opteam etsii ja tarjoaa aktiivisesti työmahdollisuuksia freelancereille, yksityisyrittäjille ja palkkatyöhön haluaville ja työntekijä voi myös työllistyä monen yrityksen palvelukseen saman aikaisesti esim. toteuttamaan erilaisia projekteja. Näin työntekijä voi käyttää aikaansa työn tekemiseen eikä työn hakemiseen. Tarvittaessa Opteam tarjoaa myös yritystoiminnan aloittamiseen ja hallinnollisiin tehtäviin tukea ja huolehtii, että sopimukset ja palkanmaksut hoidetaan vastuullisesti. Palvelun tavoitteena on vähentää työllistymiseen liittyvää hallintoa ja työllistymiseen liittyvää epävarmuutta.

”Kohtaamispaikan tavoitteena on myös kasvaa media-alan keskeiseksi työnvälityskanavaksi, jossa työllistymiseen liittyvät uhkakuvat käännetään mahdollisuuksiksi” sanoo Opteamin asiantuntijapalveluiden johtaja Jaana Kaarela.

Sitra on mukana projektissa tutkimassa uutta työllistymismallia. Tapausesimerkkinä on luovan alan työn markkinoiden toimivuus. Sitra laatii projektista Case Studyn, jossa analysoidaan mukana olevien kokemuksia ja uuden työllistymismallin vaikutuksia työn ja tekijöiden kohtaamiseen. Case studyn laajempi viitekehys liittyy työn markkinoiden systeemiseen muutokseen.

Case Study toteutetaan yhteistyökumppani Teollisuustaiteen Liitto Ornamon jäsenten keskuudessa. Muotoilualan ammattilaisille epätyypilliset työnteon tavat ovat jo pitkään olleet arkipäivää. Ornamon tavoitteena on, että muotoilun hyödyntäminen laajenee kaikille toimialoille ja että muotoilijoiden ammatillinen työnkuva laajenee.

Palvelun ensimmäisessä vaiheessa kohtaavat media-alan yritykset ja alan ammattilaiset


Kuluttajien muutettuaan mediakäyttäytymistään, mediat ovat menettäneet sekä tilaus- että mainostuloja. Sen seurauksena medioiden toimitusten resurssit ovat pienentyneet merkittävästi ja töitä on ruvettu tekemään uudella tavalla.

Opteam Luovan ensimmäisessä vaiheessa media-alan työnantajille ja ammattilaisille tarjotaan mahdollisuus kohdata kun 12.7.2016 julkaistaan media-alan työn kohtaamispaikka. MTV:n Mediahub on media-alan yrityksistä ensimmäisten joukossa mukana palvelun avautuessa.

”Mediahubille – MTV:n uutis- sisältö- ja tapahtumatuotantoyhtiölle – uusi yhteistyö Opteamin kanssa on hieno mahdollisuus edistää media-alan uusia työntekotapoja ja löytää myös uusia hyviä tekijöitä erilaisiin sisältö-  ja tapahtumatuotantoihimme. Kyse  on luovasta, yhteiskunnallisesti hyvin merkittävästä hankkeesta, jossa tekijät ja työnantajat kohtaavat luontevasti ja turhaa byrokratiaakin välttäen. Sellaisessa on ilo olla mukana”, sanoo Mediahubin
toimitusjohtaja, vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Opteam on 11.7.2016 ostanut Journalistikoneen koko osakekannan. Journalistikoneen isoimpia asiakkaita ovat muun muassa Alma Media, Otavamedia ja Sanoma. Yrityksen entinen omistaja Elina Yrjölä siirtyy asiakkuusjohtajaksi Opteamille ja ottaa vetovastuun Opteam Luovan ensivaiheessa media-alalle suunnatuista palveluista.

Syksyllä Opteam Luova laajenee kun muotoilualan ja markkinointiviestinnän ja viestinnän työpaikkoja aletaan julkaisemaan palvelussa.


Lisätietoja:

Opteam
Minna Vanhala-Harmanen
toimitusjohtaja
minna.vanhala-harmanen@opteam.fi
p. +358 400 511 786
twitter: @MinnaVanHar

Jaana Kaarela
Johtaja, asiantuntijapalvelut
jaana.kaarela@opteam.fi
+358 405575866
twitter: @Kaarela

MTV
Merja Ylä-Anttila
Mediahub Helsinki Oy, toimitusjohtaja
MTV Uutiset, vastaava päätoimittaja
merja.yla-anttila@mtv.fi    
+358 40 543 7183
Twitter: @merjaya

 

Median ja työn murroksen päivityspaneeli / 12.7. klo 13.30, SuomiAreena >>

Tiedote: Opteam osti Journalistikoneen vahvistamaan perustamaansa luovan alan työnvälityspalvelua >>

Opteam on yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Kehitämme arkea parantavia palveluja monimutkaistuvan työelämän tarpeisiin. Olemme henkilöstöjohdon strateginen ja operatiivinen kumppani yrityksen kaikissa vaiheissa. Yhdistämme valtakunnallisen konseptin ja paikallistuntemuksen edut yli 30 toimiston voimin Helsingistä Sodankylään. Opteam Luova on uusin palvelumme, joka mahdollistaa luovan alan työpaikkojen ja osaajien kohtaamisen. Opteam Luovan yhteistyökumppanit ovat Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja muotoilualan asiantuntijajärjestö Teollisuustaiteen Liitto Ornamo. www.opteam.fi