Nuorten Leijonien mentaalivalmennus ja menestyksen portaat

7.1.2016    Aiheet: Henkilöstön kehittäminen, Mentaalivalmennus, Ajankohtaista

Voittoisien Nuorten Leijonien taustajoukoissa oli mukana myös Opteamin yrittäjä ja valmentaja Melina Niemi, joka vastasi joukkueen mentaalivalmennuksesta. Melina teetti joukkueelle tsemppaustaulun menestyksen portaista ja taulu oli muistuttamassa joukkueen työtavoista pukukopin seinällä koko turnauksen ajan.

"Taulussa on kiteytetty se, mihin pojat olivat valmiita sitoutumaan joukkueen puolesta. Taulu on syntynyt poikien omien pohdintojen pohjalta", kertoo joukkueen taustaryhmässä henkisestä valmennuksesta vastannut Melina Niemi.

Henkisessä valmennuksessa keskityttiin miettimään aina tätä hetkeä sen sijaan, että mietittäisiin mestaruutta, voittoa tai tappiota.
nuorten leijonien mentaalivalmennus

Katso Menestyksen portaat -kuva isommassa koossa >>

Opteamin Melina Niemen mentaalivalmennuksessa pelaajat oppivat tuntemaan itsensä ja muun joukkueen. Kiekkoilijoiden on löydettävä omat vahvuutensa ja opittava ymmärtämään joukkuetovereitaan. Kun pelaajat oppivat arvostamaan toistensa erilaisia käyttäytymistapoja, he alkavat luottaa toisiinsa.

Maajoukkueessa voittamisen anatomia on ymmärrettävä nopeasti, koska pelaajat ehtivät harjoitella yhdessä vain vähän.

"Joukkueeseen tulee pelaajia ympäri Suomea ja jopa eri puolilta maailmaa. Heidän välilleen on synnyttävä luottamus siihen, että vieressä oleva kaveri pelaa heitä kaikkia varten", Niemi selittää.

Nuorten Leijonien mentaalivalmennus

 

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan joukkueen henkiseen valmennukseen pyrittiin panostamaan alusta asti ja sillä oli suuri vaikutus siihen, että joukkueesta lopulta kasvoi kultaryhmä.

Samat neuvot yrityksille

Yritysmaailmassa pätevät samat periaatteet kuin jääkiekossa. Sen vuoksi Opteamin valmentajat käyttävät urheilujoukkueissa ja työyhteisöissä samoja teesejä, vaikka valmennus räätälöidäänkin asiakkaan mukaan.

"Niin urheilussa kuin yrityksissäkin pitää miettiä menestyksen portaat. Asenteet, tunnelma ja työetiikka pyritään saamaan kohdilleen. Jos yrityksessä on joukko ihmisiä, jotka eivät ole joukkue, tulos on keskinkertainen", Niemi kuvailee.

-- --

Melina Niemi oli mukana myös kaksi vuotta sitten, kun silloinen Nuorten Leijonien joukkue voitti MM-kultaa Ruotsin kisoissa. Niemi on toiminut jo viiden kauden ajan myös liigajoukkue Porin Ässien mentaalivalmentajana sekä voimanoston maailmanmestarin Mikko Korpeisen taustalla.

Lue Opteamin blogista: Voittaminen on asenne- ja valintakysymys. Miten Nuorten Leijonien Menestyksen portaat syntyivät? >>