Opteam liittyy osaksi alan suurinta henkilöstöpalveluyhteisöä Barona Groupia

14.2.2017    Aiheet: Työelämä, Ajankohtaista

Barona Group yritysyhteisö

Barona Group Oy on 10.2.2017 ostanut Opteam Yhtiöt Oy:n. Opteam ja sen tytäryhtiö Psykologitoimisto Cresco ovat nyt osa Barona Group -yritysyhteisöä, joka kattaa Baronan henkilöstöpalveluliiketoiminnan lisäksi myös useita muita liiketoimintoja.

Järjestelyn myötä alalle syntyy suomalainen työelämän asiantuntijakeskittymä, joka tarjoaa laajasti ratkaisut eri toimialojen henkilöstötarpeisiin. Yhdistymisen myötä yritykset kykenevät yhdessä palvelemaan asiakkaitaan sekä työnhakijoitaan entistä erikoistuneemmin ja laajemmalla ratkaisuvalikoimalla.

Yhdessä yritykset työllistävät vuosittain noin 25 000 ihmistä, pääosin Suomessa. Barona Group Oy:n arvioitu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 270 Meur ja Opteam Yhtiöt Oy:n arvioitu liikevaihto oli noin 50 Meur.

YHDESSÄ ENTISTÄ VAHVEMPIA

”Tämä oli luonnollinen askel molemmille yrityksille ja järjestely on monella tavalla synerginen.  Yhdistyminen täydentää maantieteellistä kattavuuttamme ja tuo Opteamin vahvat horecan ja kaupan toimialat osaksi palvelutarjoomaamme. Suomessa tarvitaan entistä vahvempia toimijoita vastaamaan työelämän murroksen tuomiin haasteisiin”, kuvailee Barona Groupin toimitusjohtaja Markus Oksa.

Barona tuntui perheomistuksessa olleelle Opteamille mielekkäältä vaihtoehdolta, koska kyseessä on niin ikään luotettava, suomalainen yritys.

”Hyvän kodin löytäminen toiminnan kehittämiselle oli meille ehdoton lähtökohta. Meille oli myös tärkeää, ettei ostavalla yrityksellä ole päällekkäisyyksiä Opteamin kanssa, vaan organisaatioiden vahvuudet ja palvelut täydentävät toisiaan”, Opteamin pääomistaja Mika Eskola sanoo.

OPTEAM JA CRESCO JATKAVAT OMINA BRÄNDEINÄÄN

Opteamin nykyiset palvelut, asiakassopimukset ja yhteyshenkilöt säilyvät ennallaan, eikä niihin ole suunniteltu muutoksia. Opteam ja Psykologitoimisto Cresco jatkavat toimintaansa yrityskaupan jälkeen omilla brändeillään. Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen ja muu toimiva johto jatkaa tehtävissään, eikä järjestelyllä ei ole myöskään muita henkilöstövaikutuksia. Opteamin vuokratyöntekijät pysyvät edelleen Opteamin työntekijöinä.

Yrityskauppa ei koske Opteam -ketjuun kuuluvien franchiseyrittäjien liiketoimintaa, joka jatkuu toistaiseksi kuten tähänkin asti. Johanna Eskolan Opteam Lounais-Suomi eli Turun ja Raision alueen liiketoiminnot ovat tässä samassa yhteydessä liittyneet osaksi Opteam Yhtiöitä. Elina Koskelan Vakka-Suomi eli Uudenkaupungin sekä Rauman liiketoiminnot ovat siirtyneet osaksi Opteam Yhtiöitä jo aikaisemmin, 24.1.2017 alkaen.

ALALLE SYNTYY UUSI, SUOMALAINEN TYÖELÄMÄN ASIANTUNTIJAKESKITTYMÄ

Työelämä on valtavassa murroksessa. Muutos tapahtuu joillain aloilla nopeammin kuin toisilla, mutta jo nyt työelämässä on useita suuria kysymyksiä, joita ratkomaan tarvitaan erilaisia osaamisia ja ammattimaisia toimijoita.

”Meille opteamlaisille on tärkeää, että Barona on ollut rohkea työelämän uudistaja omalla sektorillaan, kuten Opteam on ollut omallaan”, toteaa Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen.

Näiden kahden toimijan yhdistelmänä alalle muodostuu palveluntarjoaja, joka kykenee tarjoamaan toimialakohtaisiin tarpeisiin erikoistuneet henkilöstöpalvelut ja -ratkaisut työelämän kaikissa eri vaiheissa. Yritykset palvelevat Suomessa valtakunnallisen toimipisteverkoston kautta. Kansainvälisen toiminnan maantieteellinen pääpainopiste on Pohjoismaissa, mutta toimintaa on myös muualla Euroopassa.

Barona Group yritysyhteisö

Tavoitteena palvelukehityksen ja kansainvälistymisen kiihdyttäminen

”Haluamme kehittää palveluita, jotka tuovat työelämään uusia ratkaisuja myös kansainvälisesti. Uskon, että kun Baronan toimialatuntemus ja digitalisaatio-osaaminen yhdistyvät Opteamin tapaan yhdistää yhteiskunnan eri toimijoita, syntyy siitä palveluita, jotka tarjoavat kilpailukykyä niin kotimaassa kuin ulkomailla”, toteaa Markus Oksa.

 

Lisätietoja:

Markus Oksa, toimitusjohtaja, Barona Group, puh. +358 40 585 6619

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Opteam, puh. +358 400 511 786

 

BARONA GROUP

www.baronagroup.fi

twitter.com/BaronaGroup

Barona Group Oy on suomalainen, useilla toimialoilla vaikuttava yritysyhteisö. Barona Group on perustettu vuonna 1999, ja sen arvioitu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 270 Meur. Työllistämme yli 5 000 työntekijää. Tehtävämme on rakentaa räätälöityjä ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka luovat asiakkaillemme kasvun ja kehittymisen edellytyksiä. Toimimme tällä hetkellä yhdeksässä maassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Venäjällä, Puolassa, Espanjassa ja Belgiassa. 

 

OPTEAM YHTIÖT

twitter.com/Opteam_Opteam

Opteam Yhtiöt Oy on muuttuvan työelämän asiantuntija ja yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman palveluita henkilöstön rekrytointiin ja resursointiin, kehittämiseen, sopeuttamiseen sekä työkykyjohtamiseen. Toimintaamme ohjaavat vastuullisuus, vahva toimialaosaaminen ja innovatiivinen tapa toimia. Olemme paikallisesti toimiva valtakunnallinen ketju. Suomen lisäksi meillä on vankka jalansija Puolassa, Slovakiassa ja Filippiineillä. Henkilöarviointeihin ja organisaatioiden kehittämiseen erikoistunut Psykologitoimisto Cresco on osa Opteamia. Opteam Yhtiöiden vuoden 2016 arvioitu liikevaihto oli noin 50 Meur.