Opteamin Nestor-työntekijä Satu vaihtoi rohkeasti toiseen ammattiin kuusikymppisenä

1.6.2016    Aiheet: Työelämä, Ajankohtaista

Satu Rinne, 66, on Opteamin työntekijä, kenelle on viime aikoina satanut haastattelupyyntöjä. Hänestä tehtiin huhtikuussa juttu ET-lehteen ja nyt tämä tarmokas nainen tuli kertomaan itsestään lisää meille Opteamille. Aloitetaanpa alusta: Noin vuosi sitten uudet ylioppilaat nostivat hymyt huulilla ja perhosia vatsoissaan lakit päihinsä, elämä avoinna mahdollisuuksille. Myös Satun elämässä avautui sinä päivänä uusi ovi, sillä se oli hänen ensimmäinen työpäivänsä myyjänä kaupan palvelutorilla.

SatuRinneOpteam1

“Olen koulutukseltani rakennusinsinööri, mutta neljänkympin kriisin jälkeen päätin, että nyt teen jotakin muuta. Suoritin ammattikoulun opettajan tutkinnon, kasvatustieteiden perusopinnot ja sain töitä IT-alalla tukipalveluissa sekä kouluttajana. Myöhemmin suoritin vielä erityisopettajan tutkinnon. Nautin kouluttamisesta ja opettamisesta. Kaikki oppivat, mutta vain eri tavoilla.”

Hulinaa ja vilskettä riittää niin töissä kuin vapaallakin. Vapaa-ajalla Satu tekee vapaaehtoistyötä yksinäisyyttä vastaan taistelevassa Helsinki Missiossa. “Pidän keppijumppia, joiden toimivuuden testaan aina mieheni kanssa. Huomenna lähdemme taas pitkästä aikaa lomalle, automatkalle Latviaan. Miehen sydäninfarktin takia olemme viettäneet matkustelun suhteen hieman hiljaiseloa. Loman jälkeen otan sitten taas työvuoroja.”

“Kotonakaan ei jaksa istua 24/7”

“En halunnut jäädä vielä kuusikymppisilläkään pois työelämästä ja heittelin hakemuksia ympäriinsä. Opteamilta soitettiin ja kysyttiin haluanko töihin palvelutorille. Sana palvelutori ei sanonut minulle mitään, mutta kun tehtäväkuva aukaistiin, mietin, että mikä ettei! Pidän nestorista sananakin. Olen työelämän nestori ja ylpeä siitä. En varmaan ole työssäni yhtä nopea kuin nuoremmat, mutta tunnen työelämän pelisäännöt."

"Edellisen laman aikaan olin lomautettuna, oli asuntovelka ja kolme poikaa. Ajattelin, että jos vielä joskus pääsen töihin, en valita enää kenellekään. Kotonakaan ei vaan aina jaksa istua ja myös ihmisiä on mukava nähdä. Mummoakaan ei enää tarvita niin paljoa, kun lapsenlapset ovat jo vähän vanhempia. Ja vielä jaksaa! Ehkä ne ovat ne karjalaiset juuret, jotka auttavat säilyttämään positiivisuuden. En se minäkään aina ole ilopilleri, mutta murjoteta ei.”

Uskalla poiketa tieltä ja löydä omat polkusi

Satun lempilainaus on Juice Leskiseltä: On helppoa olla samaa mieltä, on helppoa olla mieletön. Vaan enemmän löytää, kun poikkeaa tieltä ja oikaisee läpi metsikön. ”Kannustan ihmisiä kokeilemaan eri aloja. Älä anna periksi. No, välillä kannattaa antaa periksikin. Itsekin harkitsin hetken näin erilaiselle alalle lähtemistä, mutta jos työ tuntuu hyvältä ja on mukavaa, niin miksi ei. Kaikesta oppii kuitenkin aina jotain uutta. Kaupan alaa arvostan nykyään ihan eri tavalla."

"Harjoitteluni aikana eräs asiakas tiedusteli minulta, että olenko kesäapulainen. Vastasin, että olen luomassa uuttaa uraa, johon kysyjä totesi, että kyllä työni aina konttorihommat voittavat. Mitäpä siihen muuta lisäämään! Ennen mieheni teki perheessämme kalaruoat, mutta nyt roolit ovat vaihtuneet ja fileoin kokonaisen kirjolohen helposti itse. Muutenkin työni myötä ruuanlaittoon on tullut uutta innostusta.”

“Maalaisjärjellä pärjää, kun on kilometrejä mittarissa.”

“Parasta työssäni ovat työkaverit ja asiakkaat. Nuoret ovat huippumukavia. Joskus tutut asiakkaat tulevat kurkkaamaan, miten minulla menee. Myös työn tietty huolettomuus viehättää, kun työasioita ei tarvitse pohtia työpäivän jälkeen. Ne ovat ne pienet asiat, jotka merkkaavat. Kiitokset ja hyvä asiakaspalaute. Tärkeintä työssäni on positiivinen ja asiakaspalveluhenkinen ote. Tässä pärjää ahkera ja reipas tyyppi hyvällä asenteella."

"Opteamilla omat työvuorot on helppo päättää omien aikataulujen ja menojen mukaan. Olen tuntenut kuuluvani joukkoon, vaikka työpaikka vaihteleekin välillä. Asiakkaat ovat yleensä aina hyvällä tuulella tullessaan palvelutorille ja juttelevat mielellään mukavia. Olen kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden. Tämä on tosi hyvä homma.”

Kiinnostuitko? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme >>
Lue lisää Opteamin Nestor-palvelusta >>