Blogi ja ajankohtaista

Työelämän ja henkilöstöalan näkökulmat ja uusimmat tuulet Opteamin asiantuntijoiden kynästä.
20.3.2017

Rekrytointiyhteistyö vie Turun Palloseuran maaliin asti


Opteamin ja HC TPS:n rekrytointiyhteistyö sai alkunsa syksyllä 2015. TPS:llä oli käynnissä strategiauudistus, jonka keskeisenä linjauksena oli myynnin lisääminen. Uudistus tarkoitti muun muassa yhden kenttämyyjän ja yhden puhelinmyyjän rekrytointia. TPS päätyi käyttämään rekrytoinnin apuna ulkoista palveluntuottajaa, koska henkilökunnan oma työ myynnin parissa on sen verran hektistä, ettei ylimääräistä aikaa rekrytointiin riittänyt.

Opteam valikoitui kumppaniksi, koska TPS pyrki tekemään kaksisuuntaista yhteistyötä omien yhteistyökumppaniensa kanssa. Syksystä 2015 alkaen Opteamin rekrytointipalvelut on löytänyt TPS:lle ravintolapäällikön, keittiöpäällikön sekä useamman myyjän.

Hyvä pohjatyö antaa eväät onnistuneelle rekrytoinnille


HC TPS:n myyntipäällikkö Kari Salminen on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön. ”Jokaisella kerralla Opteamin konsultti on tavannut meidät rekrytointitoimeksiannon alussa ja ottanut tarkasti selvää, minkälaisen henkilön haluamme rekrytoida. Olemme yhdessä piirtäneet rekrytoitavasta henkilöstä profiilikaavan, jota konsultti on peilannut hakijoihin. Kaltaisessamme organisaatiossa myyjältä vaaditaan riittävästi laadukkaita yhteydenottoja – lisäksi myyjän rohkeus on onnistumisen kannalta keskeisessä asemassa. On myös tärkeää, että rekrytoitava henkilö istuu organisaatioomme.”

Salmisen mielestä ammattitaitoisella rekrytoijalla on vastuu onnistumisesta asiakkaan lisäksi myös työnhakijan suuntaan. ”Rekrytoija ei voi keskittyä pelkästään asiakkaan kannalta optimaalisimmalta vaikuttavan henkilön löytämiseen vaan hänen pitää huolehtia myös siitä, että valittavalla henkilöllä on oikeanlainen mielikuva työstä, johon häntä ollaan palkkaamassa.”

rekrytointiyhteistyö Opteam Kari Salminen HC TPS
Kari Salminen, myyntipäällikkö HC TPS | Kuvaaja: Jere Satamo

Salminen suosittelee Opteamia rautaisen ammattitaidon sekä mutkattomien rekrytointimallien vuoksi. ”Aloituspalaverin jälkeen sovimme konsultin kanssa hakijoiden soittoajasta, minkä jälkeen meillä oli kolmen potentiaalisen hakijan profiilit pöydällä. Konsultin ammattitaito on varmistanut, että hakijat ovat aidosti sopivia ja motivoituneita haettavaan tehtävään.”

Rekrytointiprosessi ja -osaaminen ratkaisevat


Opteamin konsultin kommentti - Johanna Tanskanen, liiketoimintapäällikkö, rekrytointikonsultti:

"Rekrytointiyhteistyö HC TPS:n kanssa on ollut samaan aikaan palkitsevaa ja haastavaa. Seuran imago vetää puoleensa paljon hakijoita, varsinkin myynnin tehtäviin. Konsultin tehtävänä on etsiä joukosta ne, joilla on mustavalkoisen sydämen lisäksi myös kompetenssia tehtävään.

Palkitsevinta työssä on ollut aito kiitos sekä rekrytoivalta esimieheltä että työnhakijoilta. Sekä valitut että valitsematta jääneet henkilöt ovat olleet positiivisesti yllättyneitä prosessin ammattimaisuudesta. Moni kertookin pysähtyneensä pohtimaan omia vahvuuksiaan ja odotuksiaan työelämästä sekä omasta urastaan haastattelun myötä."

OTA YHTEYTTÄ HR-ASIANTUNTIJOIHIMME

Opteam

Aihealueet: Rekrytointi, referenssi, Ajankohtaista

Tilaa
blogikirjoitukset

Avainsanat

katso kaikki