Tiedote 13.10.2014: Vuokratyöntekijöistä enemmistö on valmis suosittelemaan vuokratyötä

13.10.2014    Aiheet: Ajankohtaista

Vuokratyöntekijöistä peräti 86 % olisi valmis suosittelemaan vuokratyön tekemistä tuttavalleen. Tämä selviää auktorisointiyhtiö Reiluja Vuokratöitä Oy:n kevään 2014 Vuokratyöntekijätutkimuksesta, jonka tulokset julkistettiin tiistaina 7.10. Reiluja Vuokratöitä Oy:n järjestämässä Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa Helsingissä.

Riippumattoman tutkimusyhtiö Promenade Research Oy:n toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin auktorisoitujen henkilöstöpalveluyritysten vuokratyöntekijöiden työtyytyväisyyttä. Jo kuudetta kertaa järjestettyyn valtakunnalliseen tutkimukseen osallistui yli 5500 vuokratyöntekijää noin 47:tä auktorisoidusta Reiluja Vuokratöitä Oy:n jäsenyrityksestä. Henkilöstöpalveluyritys Opteamin vuokratyöntekijöitä oli vastaajista reilu 1000.

– Selvä trendi on, että vuokratyöhön ollaan yhä tyytyväisempiä ja monet kokevat vuokratyön ennakko-odotuksia positiivisempana asiana, toteaa henkilöstöpalveluyritys Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen tutkimuksen tuloksista.

Vanhala-Harmasen mukaan on sääli, että yleiset asenteet vuokratyötä kohtaan tuntuvat muuttuvan hitaasti ja sen tarjoamia työllistymismahdollisuuksia ei täysin ymmärretä, vaikka esimerkiksi tutkimukseen osallistuneista yli 50 % arvioisi olevansa mahdollisesti täysin ilman töitä, mikäli vuokratyömahdollisuutta ei olisi.

Opteamin henkilöstöjohtaja Anne Jurvelinin mukaan on hienoa, että vuokratyöntekijät näkevät vuokratyön erinomaisena mahdollisuutena työllistyä vaikeissakin suhdanneolosuhteissa ja valtaosa kokee työn myös tarjoavan mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen.

-Opteamin työntekijöistä peräti 89 % olisi valmis suosittelemaan vuokratyötä tuttavalleen ja työntekijämme ovat jopa tutkimuksen keskiarvoa tyytyväisempiä muun muassa työn sisältöön ja vuokratyön tekemiseen.  Arvostamme todella paljon työntekijöiltämme saatua palautetta ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme, Jurvelin iloitsee.

Vanhala-Harmasen ja Jurvelinin mukaan tutkimuksen tulokset tukevat sitä näkemystä, että auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset toteuttavat laadukasta ja vastuullista työn välitystä, joka hyödyttää niin työntekijöitä kuin asiakasyrityksiä radikaalisti muuttuneilla työmarkkinoilla.

Reiluja Vuokratöitä Oy:n tutkimuksen vastaajista lähes 80 % on alle 35-vuotiaita ja kolmasosa vastaajista mainitsee työskentelevänsä opiskelujen ohella. Vastaajista lähes 2000:lla on korkeakoulututkinto tai he ovat sitä suorittamassa.

Reiluja Vuokratöitä Oy:n tutkimus on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:
http://www.hpl.fi/www/fi/toimialasta/tutkimukset.php

Reiluja Vuokratöitä Oy:n tiedote tutkimuksesta on luettavissa täällä:
http://www.reilujavuokratoita.fi/reiluja_vuokratoita/fi/ajankohtaista/uutiset.php?we_objectID=611

Lisätietoja:

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Opteam
minna.vanhala-harmanen@opteam.fi, 0400 511 786

Anne Jurvelin, henkilöstöjohtaja, Opteam
anne.jurvelin@opteam.fi, 050 373 7732

Opteam on yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Valttejamme ovat vastuullisuus, vahva toimialaosaaminen ja innovatiivinen tapa toimia. Yhdistämme valtakunnallisen konseptin ja paikallistuntemuksen edut yli 30 toimiston voimin Helsingistä Sodankylään. Suomen lisäksi meillä on vankka jalansija Puolassa, Slovakiassa ja Filippiineillä. Opteam-ketjun liikevaihdon arvioidaan kasvavan vuoden 2014 aikana 65 miljoonasta eurosta noin 75 miljoonaan euroon.

www.opteam.fi