Tiedote 3.4.2014: Kansainväliseen rekrytointiin haetaan maailmalla mallia Suomesta

3.4.2014    Aiheet: Ajankohtaista

Kansainvälinen työjärjestö ILO on kutsunut suomalaisen henkilöstöpalvelualan yrityksen Opteamin ainoana eurooppalaisena yhtiönä Filippiineille esittelemään kansainvälistä eettistä rekrytointia. Manilassa 1.4 - 2.4. pidettävän ILO-IOM International Conference on Ethical Recruitment -konferenssin järjestäjänä toimiva ILO on YK:n vanhin erityisjärjestö ja sen tehtävänä on turvata työelämän oikeuksia maailmanlaajuisesti.

Opteam on rekrytoinut sairaanhoitajia ja lähihoitajia Filippiineiltä jo vuodesta 2007, ja kansainvälisistä rekrytoinneista vastaavan HR-konsultin Päivi Mäenpään mukaan Opteam on ensimmäinen suomalainen rekrytointiyritys, joka saa tämän tason tunnustusta sekä EU-tasolla että maailmanlaajuisesti.

– Olemme onnistuneet luomaan rekrytointimallin, joka soveltuu eri toimialojen käyttöön ja on myös eettisesti kestävä. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota rekrytoitavien hoitajien viihtymiseen Suomessa. Seitsemän vuoden aikana ainoastaan seitsemän hoitajaa rekrytoimastamme sadasta hoitajasta Filippiineiltä on palannut takaisin kotimaahansa, Mäenpää kertoo.

Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmasen mukaan keskustelu kansainvälisestä rekrytoinnista on nykyisin paljon monipuolisempaa kuin aikaisemmin.

– Kansainvälinen rekrytointi on yksi tapa vastata hoitoalan työvoimapulaan niin Suomessa kuin kaikkialla vanhenevassa Euroopassa. On hienoa että keskustelua ammattitaitoisten työntekijöiden rekrytoinnista ulkomailta voidaan käydä rakentavasti. Koemme, että yhtenä johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä meillä on paljon annettavaa sekä suomalaiselle työelämälle ja sen kehittämiselle että kansainvälisiin rekrytointeihin, Vanhala-Harmanen kertoo.

Opteam valittiin edustajaksi konferenssiin ILOn tekemän ennakkovertailun pohjalta. Valinta on hienoa jatkoa Opteamin 2013 saamalle tunnustukselle eettisesti toteutetusta kansainvälisestä sairaanhoitajarekrytoinnista Filippiineiltä. Tunnustuksen myönsi ILOn EU-rahoitteinen projekti Decent Work Across Borders, ja Opteamin rekrytointimalli pääsi mukaan myös ILOn ja filippiiniläisen Acia Pacific Film Institute:n dokumenttielokuvaan, joka esittelee filippiiniläisten työperäistä maahanmuuttoa.

Konferenssin järjestäjänä toimivat ILOn ja EU:n lisäksi kansainvälinen maahanmuuttojärjestö IOM, sekä Alliance of Asian Associations of Overseas Employment Service Providers (AAA-OESP), joka edustaa aasialaisia rekrytointialan yrityksiä.

Lisätietoja:

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Opteam, p. 0400 511 786,
minna.vanhala-harmanen@opteam.fi

Päivi Mäenpää, HR-konsultti, Opteam, p. 050 310 9924,
paivi.maenpaa@opteam.fi

ILO-IOM Regional conference on making breakthrough in the implementation of Ethical and Professional Recruitment:
http://www.ilo.org/manila/whatwedo/eventsandmeetings/WCMS_239645/lang--en/index.htm

ILO valitsi Opteamin esimerkiksi eettisestä kansainvälisestä rekrytoinnista:
http://www.opteam.fi/ilo-valitsi-opteamin-esimerkiksi-eettisesta-kansainvalisesta-rekrytoinnista/

 

Opteam on yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Valttejamme ovat vastuullisuus, vahva toimialaosaaminen ja innovatiivinen tapa toimia. Yhdistämme valtakunnallisen konseptin ja paikallistuntemuksen edut yli 30 toimiston voimin Helsingistä Sodankylään. Suomen lisäksi meillä on vankka jalansija Puolassa, Slovakiassa ja Filippiineillä. Opteamin liikevaihto oli 65 milj. € vuonna 2013. www.opteam.fi