Työkokeilu-myyja-kiinteistosihteeri-Opteam-2017-paakuva.jpg

Työura sai onnellisen käänteen työkokeilun kautta

27.9.2017    Aiheet: Ammatillinen kuntoutus, Työelämä, Ajankohtaista

Tarja Mitrosen kasvoilta paistaa leveä hymy. Vielä vuosi sitten hän mietti elämänsä suuntaa, sillä vuosikymmenten ura asiakaspalvelutehtävissä kaupan myyjänä alkoi käydä Tarjalle fyysisesti liian haastavaksi ja vaikutti negatiivisella tavalla myös Tarjan motivaatioon tehdä hänen kovasti rakastamaansa työtä. Lopulta silloisen työnantajan myötävaikutuksella Tarja pääsi tapaamaan Opteamin työkykyjoh-tamisen palveluiden Sanna Salmista. Kohtaaminen muutti kaiken ja yhdessä Sannan kanssa Tarjalle alkoi hahmottua aivan uudenlaiset suunnitelmat työelämässä.

TYÖKOKEILUN KAUTTA UUTEEN AMMATTIIN

Tarjan mukaan on Sannan ja työkokeilupaikan järjestäneen Opteamin Taina Jaakkolan ansiota, että hän lähti ennakkoluulottomasti työkokeiluun isännöitsijätoimiston kiinteistösihteeriksi. ”Konttorirotta” -ajatusta kammoksuva myynnin ammattilainen löysi pian itsensä innosta puhkuen oppimassa mm. kirjanpidon ja taloushallinnon perusteita. Aiemmin wordia lähinnä ohimennen käyttänyt Tarja huomasi pitävänsä työstä, joka tarjosi hänelle paljon enemmän kuin mitä hän olisi osannut ennakkoon odottaa niin sanotulta toimistotyöltä.

TARVITAAN ENNAKKOLUULOTTUMUUTTA JA USKALLUSTA LÄHTEÄ MUKAAN - KATSO KLIPPI:

Tarjan työnantajien Kotitalon Isännöinti Oy:n, Kiinteistökunta Oy:n ja Rosetta Oy Taloushallintotalon osakas Kirsti Hakkarainen kehuu vuolaasti Tarjan asennoitumista uuteen työhön ja työpaikkaan. Kirstin mukaan Tarja oli jo ensimmäisistä päivistä alkaen täysillä mukana tutkimassa dokumentteja ja tutustumassa yrityksen ja alan toimintaan. Myös Kirsti painottaa, että työkokeilutyönantajaksi suostumiseen vaikutti merkittävästi Opteamin mukanaolo. Yrittäjän näkökulmasta oli tärkeää, että tuleva henkilö oli etukäteen haastateltu ja hänen vahvuutensa ja kehittämiskohteensa oli huomioitu työkokeilupaikkaa mietittäessä.

TYÖKOKEILUSSA YHTEISTYÖN MERKITYSTÄ EI VOI LIIKAA KOROSTAA

Sekä Tarja että Kirsti painottavat työkokeilussa luottamussuhteen syntymistä puolin ja toisin. Kun on varmuus siitä, että työkokeiluun tuleva henkilöllä on realistiset mahdollisuudet pärjätä uudessa työssään, on kaikkien osapuolien paljon helpompi käynnistää yhteistyö. Toisaalta myös lämmin ja inhimillinen kohtaaminen, niin sanotusti ihmisen näkeminen ihmisenä, on työkokeilujaksojen onnistumisen perusta. Tarjan ja Kirstin naurua kuunnellessa tietää, että kokeilu on ollut todella onnistunut.

ALANVAIHTAJAT TARVITSEVAT TUKEA

Opteamin Sannan mukaan Tarjasta on nähtävissä huima muutos siihen Tarjaan, jonka hän tapasi ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten. Viisikymppisenä alanvaihtajana Tarja toimii rohkeana ja kannustavana esimerkkinä siitä, mihin kaikkeen ihminen pystyy, kun hän oikein haluaa jotain ja saa samalla myös tarvitsemaansa tukea, silloin kun hän sitä eniten tarvitsee.

Merkonomiopintoja syksyllä aloitteleva Tarja on tehnyt henkisesti pitkän matkan suhteellisen lyhyessä ajassa. On vaatinut paljon jättää taakseen varma ammatti ja työpaikka, ja siirtyä aivan vieraaseen työympäristöön ja aivan uudenlaisten työtehtävien pariin. On myös hienoa, että entinen ja nykyinen työnantaja ovat ennakkoluulottomasti tarjonneet hänelle tien uuteen urapolkuun. Ilman yhteistyötä tätäkään onnellista tarinaa ei olisi syntynyt.

-- --

 

TUTUSTU OPTEAM PROFESSI -PALVELUUN

LUE LISÄÄ BLOGISTAMME