”Ilman muuta voin suositella!” - uudelleensijoittumisvalmennus vauhdittaa työnhakua

11.1.2018    Aiheet: Muutosturva, Outplacement, Ajankohtaista

Tapasin marraskuun viiman keskellä silmin nähden aurinkoisen ja onnellisen, juuri uudessa työssä markkinointipäällikkönä aloittaneen Marjo Kouvalaisen, joka osallistui irtisanomisen yhteydessä tarjottuun uudelleentyöllistymistä tukevaan valmennukseen. Halusin tietää, mitä Marjo oli valmennuksesta saanut ja mitä hänelle kuului nyt, puoli vuotta valmennuksen jälkeen.

Marjo työskenteli 22 vuotta Telialla yhteensä yli 10 eri tehtävässä markkinoinnin, viestinnän, onlinen, projektien ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa.

”Tulin taloon heti valmistuttuani kesätöihin ja pitkälle polulle jäin. Vuosien aikana uusia mahdollisuuksia aukesi ja niihin oli helppo hakea sisäisesti. Ei ollut tarvetta hakea työtä muualta ja sisäinen työhaku on aivan eri juttu kuin hakea uutta työtä toisesta yrityksestä.”

Vuonna 2017 Telia uudisti brändiään ja mm. asiakasviestinnän tehtävä, jossa Marjo työskenteli, päätettiin lopettaa. ”Ensimmäinen reaktio oli totta kai, että voi ei!”, kertaa Marjo vuoden takaisia tunnelmia.

Tartu muutoksen tuomaan tilaisuuteen

Marjo sai työnantajaltaan tietoa irtisanottavalle henkilöstölle tarjottavasta Opteamin järjestämästä uudelleensijoittumisvalmennuksesta ja päätti tarttua tilaisuuteen. Muutaman kuukauden työnhaku ei ollut tuottanut vielä tulosta, joten suuntaa oli muutettava.

”Kannustan ehdottomasti tarttumaan tilaisuuteen, jos tällaista valmennusta tarjotaan. Valmennuksesta sain ohjausta, miten työnhaku nykyään hoidetaan tehokkaasti ja onnistuneesti. Oli myös hyvä vaihtaa ajatuksia samassa tilanteessa olevien kollegoiden kanssa.”  

Työnhakuvalmennus toteutettiin kahden päivän ryhmävalmennuksena, jossa oli mukana samassa tilanteessa olevia irtisanottua työntekijöitä.

 

Marjo Kouvalainen - Uudelleensijoittumisvalmennus vauhdittaa työnhakua

Marjo Kouvalainen aloitti marraskuussa uudessa unelmatyössään DB Schenkerin markkinointipäällikkönä.

 

”Ehdin aloittaa työnhaun ennen valmennusta. Eniten mietitytti, miten saisin hakemuksestani paremman ja kannattaako siihen laittaa koko työkokemukseni. Valmennuksesta sain selkeitä ja konkreettisia neuvoja, joilla sain hakemuksekseni ja cv:ni hiottua huippukuntoon. Ymmärsin, miten tärkeää on aina kohdistaa hakemus juuri haettuun tehtävään ja käyttää oikeita avainsanoja. Aiemmin olin yrittänyt mahduttaa koko työkokemukseni hakemukseen."

Työnhaku on kovaa hommaa

Marjon mukaan hakuprosessi on kovaa työtä ja vaatii sinnikkyyttä. Tähän valmennuksesta sai täsmäapua ja vertaistukea. Marjo nostaa soittamisen yritykseen hakemisen yhteydessä avaintekijäksi työnhaussa onnistumisessa.

”Soittamalla pystyy osoittamaan aidon kiinnostuksen ja jäämään mieleen. Satojen hakemusten joukosta oma hakemus luetaan todennäköisesti ainakin vähän tarkemmin, kun soittaa ja kysyy lisätietoa tehtävästä ja yrityksestä. Soittamalla pystyy myös samaan itselle vahvistusta, onko tämä työpaikka oikeasti minua varten.”

Valmennuksen jälkeen työnhaku eteni vauhdilla

Toukokuisen valmennuksen jälkeen Marjon työnhaku sai uutta vauhtia ja suuntaa ja jo kesäkuussa Marjo pääsi ensimmäiseen haastatteluun. Valmennuksesta Marjo kokee saaneensa hyvät eväät valmistautua haastatteluun. Omat vastaukset perushaastattelukysymyksiin kannattaa miettiä ja kirkastaa itselleen valmiiksi.

Syyskuussa Marjo huomasi avoimen työpaikan kuljetus- ja logistiikkayritys DB Schenkerin markkinoinnissa. Laaja työnkuva houkutteli ja paikasta tuli heti tunne, että tämä on se ”mun paikka”. Hakuprosessiin kuului videohakemus, kaksi haastattelua ja soveltuvuustestit. Lopulta tuli soitto ”sinut on valittu”.

”Liikaakin kuultu voimalause, muutos on mahdollisuus, todella pitää paikkansa kohdallani. Minulle irtisanominen, työnhakuvalmennus ja uusi työ ovat olleet todellinen onnenpotku ja nyt olen unelmatyössäni. Totta kai muutos ja uuden työnhakeminen on raskasta, kun ei tiedä milloin asiat järjestyvät. Lopulta asioilla on kuitenkin tapana järjestyä. Työnhakuvalmennuksesta sain hyvät eväät työnhakuun ja tällainen mahdollisuus kannattaa ehdottomasti käyttää, kun sitä tarjotaan.”

"Minulle irtisanominen, työnhakuvalmennus ja uusi työ ovat olleet todellinen onnenpotku ja nyt olen unelmatyössäni."

Valmentaja saa kiitosta - työnhakutaitoja ja luottamusta tulevaan

"Ilman muuta voin suositella", summaa Marjo kokemustaan valmennuksesta.

Valmennusryhmää, johon Marjo osallistui valmensi Opteamin valmentaja Heidi Tähtinen. Heidi tiivistää, että keskeistä uudelleensijoittumisvalmennuksissa on osaamisen ja motivaation kartoittaminen, oman osaamisen sanoittaminen, pureutuminen työmarkkinatilanteeseen sekä siihen, miten uutta työtä on kannattavaa hakea. Valmennuksissa käydään kattavasti läpi työnhakuun liittyviä asioita, kuten miten tehdä myyvä CV, mistä piilossa olevat työmahdollisuudet löytyvät, ja miten tuoda esiin oma osaaminen ja motivaatio työhaastattelutilanteessa.

”Erityisesti asiakkaat kiittävät valmennuksissa saamastaan varmuudesta siihen, että tietää mitä seuraavaksi pitää tehdä ja miten. Itseluottamus omaa osaamista ja kykyjä kohtaan on lujempi”, kertoo valmennettavilta saamastaan palautteesta.

Lue lisää Heidin ajatuksia muutosturvatilanteissa tarjottavista uudelleensijoittumisvalmennuksista blogista Uudelleensijoittumisvalmennuksesta vertaistukea ja työnhakutaitoja

Työnhaku käy työstä. Marjo kertoo oppineensa työnhausta ja itsestään matkan varrella monta asiaa. Kysyin Marjolta, mitä vinkkejä hän antaisi muille samassa tilanteessa oleville.

Marjon vinkit työnhakuun:

  • Avaa työnhaun kanavat ja seuraa niitä aktiivisesti: LinkedIn-, Facebook-ja Twitter-ryhmät. Mieti sinua kiinnostavia piilotyöpaikkoja.
  • Muodosta itsellesi päivärytmi, esim. etsi, soita, hae paikkoja päivällä ja illalla teet jotakin itsellesi mieluisaa.
  • Perehdy yritykseen, toimialaan ja haettavaan tehtävään.
  • Tee hakemus juuri siitä tehtävää varten. Ei copy-paste-hakemuksia.
  • Soittamalla yritykseen osoitat aidon kiinnostuksen ja jäät mieleen. Saat myös mielikuvaa mahdollisesta tulevasta esimiehestä ja lisätietoja organisaatiosta.
  • Älä lopeta työnhakua hakuprosessien ajaksi. Jos haussa ei tärppää, jäät tyhjän päälle. Koko ajan pitää olla rauta tulessa.
  • Muista kertoa palkkatoive, jottei prosessi tyssää palkkaan ja et hukkaa aikaasi.
  • Älä lannistu kielteisistä vastauksista tai hopeasijoista.
  • Muista myös muu elämä ja itsestä huolehtiminen, liikunta ja uni ovat tärkeitä.

Verkot vesille ja hyvää kalaonnea, kyllä se oma paikka nappaa!

 

 

muutosturva

Maija Kainulainen

Maija Kainulainen

maija.kainulainen@opteam.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Näytä kaikki kirjoitukset »


Tilaa blogikirjoitukset